Nytt administrasjonsbygg

Øyvind Olsen

Øyvind Olsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevEttersommerens snakkis i kommunen må være spørsmålene rundt kontrakt om nytt administrasjonsbygg for kommunen.

Som vanlig i slike saker, blir det fort dratt inn ting som ikke hører hjemme der. For eksempel så er det hvordan bygget skal se ut med mer.

Realitetene er at det kun er leieavtalen som skal behandles politisk og det kan jo se ut som dette også er begrenset i forhold til det vi hadde sett for oss når saken startet for mange måneder siden.

Kragerø SV var allerede i slutten av august ute med meninger rundt saken i et leserinnlegg i KV. I etterkant av dette har selvsagt saken også vært et tema innad i de styrende organer Kragerø SV.

Saken kommer nå opp i formannskapet den 27. november 2018. De sakspapirene som ligger i saken indikerer sterkt etter vår oppfatning at det fra administrasjonens side er svært ønskelig å få godkjent denne innstillingen. Kragerø SV støtter ikke denne innstillingen.

Det kan være mange grunner og oppfatninger som kan ligge til grunn for hva og hvordan de forskjellige politiske partier vurderer saken. Slik er det også selvsagt innad i Kragerø SV.

LES OGSÅ: Rødt sier nei til administrasjonsbygg på B13

Flere stiller seg spørsmålet om hvorfor kommunen skal inngå leieavtaler på 20 år for mange millioner med utleieselskap som ikke legger igjen skattepenger i kommunen da det ikke er registrert her. Bakgrunnen for slike tanker kan nok henge sammen med at det er mange som husker diskusjonen og alle lovnadene som forelå når Tollboden ble solgt. Det skulle da komme konsertlokaler for intimkonserter med mer og en form for bed and breakfast som en trengte i kommunen. Det gikk svært mange år før en nå kan se konturene av noe annet enn restaurant i flere former. Samtidig er eierselskapet i dag registrert helt andre plasser enn i Kragerø kommune. Med mange sesongarbeidere på disse restaurantene sikrer en heller ikke gjennom arbeiderne noen form for skatt.

Kragerø SV gikk til valg på et felles manifest i tillegg til eget program. I felles manifestet er det et viktig punkt. Posisjonen skulle sammen arbeide for å få politisk styring i alle ledd i kommunen. I denne saken er det nok et savn av politisk styring når anbudsrunden skulle vurderes. Tvert imot viser dokumentene at det er innleid et advokatselskapet som har kommet med anbefalingen og denne anbefalingen er da godtatt.

Kragerø SV kommer til å arbeide for å få lagt om de rutinene som nå brukes i anbudsrunder for å sikre politisk påvirkning for framtiden.

Videre vil vi si nei til den leieavtalen som er framlagt for politisk godkjenning om framtidig administrasjonsbygg på B13.

Øyvind Olsen

Leder for styret i Kragerø SV

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags