Stilnestangen og reell informasjon

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Saken om eierforholdene på gamle Tangen Verft har versert i media i mange år. Sammen med dette også salg og kjøp av større eller mindre deler, med påfølgende hundretusenvis av kroner i dokumentavgifter osv.

I 2014 ble det besluttet å kjøpe eiendommen som i dag er kjent som Stilnestangen Nord tilbake til kommunen for å sikre sjønære tomter i kommunalt eie. I 2016 ble det opprettet et eget selskap i kommunal regi som skulle stå for utvikling av området Stilnestangen Nord. Området Stueren grenser inn til området mot Nord Vest og kjøpt av havnevesenet egne med egne midler og vil bli påvirket av hva som skjer av utbygging på Stilnestangen Nord.

Når Kragerø Utvikling (KU) fikk nye eiere som har økonomisk ryggrad for å bygge ut det som selskapet har kontroll på i havnefronten, ble det plutselig viktig fra flere blant ledelsen i kommunen å finne en mulighet for at KU kunne få kjøpt området Stilnestangen Nord. Saksinformasjonen som kommer ut om dette inneholder mange direkte feil og jeg skal være forsiktig med å påstå noe om det er bevist eller ubevist samtidig som en pakker inn mye av det som burde vært mer åpen informasjon. Men at en kan finne mange grunner for å få personlige oppfatninger er klart til stede.

I flere måneder er det påstått at det er avholdt flere møter mellom Kragerø havnevesen (KHV), Stilnestangen Nord (SN) og kommunen. Med respekt å melde så er det klare forskjeller mellom å ha noen samtaler med den ansatte havnefogd enn det valgte og ansvarlige styret. Det er kun avholdt ett møte mellom KHV og SN hvor det har vært personer som kan forplikte til stede. Dessverre har en ikke sett så mye arbeid for å rette opp dette i noe av informasjonen som er sendt rundt til mange involverte i saken.

Samtidig er det i saksfremleggingen som nå ligger ute på kommunens hjemmeside til formannskapsmøte nå den 01.02.18. fremdeles gitt opplysning om at KHV fikk informasjon om fremdriften for dette allerede 12.12.17. Det er gitt beskjed om at dette er en hel måned feil og tilsier at KHV ikke har hatt nærmere to måneder i sine muligheter til innspill i saken. KHV fikk beskjed den 12.01.18.

Skulle det være et flertall for å selge det siste sjønære området som er i kommunalt eie, vil en for alltid ha ekskludert kommunens havnevesen til den utviklingen en har i de fleste andre sjønære kommuners havnevesen.

Det siste skal nå være at KHV ikke kan bruke havnekapital til en slik utvikling en ønsker på Stilnestangen. Også dette er direkte feil.

Med håp om at det vil være et klart flertall for å forholde seg til sannheten og virkeligheten i både formannskap og kommunestyre.

Øyvind Olsen

Leder Kragerø Havnestyre

Kragerø SV

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken