Det er trist stemning i Kilen om dagen. Folk sørger over butikken. Den ble nedlagt for noen dager siden etter å ha eksistert i 116 år. Nå står den der med mørke vinduer og snø foran døra. Butikken er død. Og den som var så levende med folk innom hele tida!

Den var et slags hjerte i Kilen. Et sted hvor alle møttes. Noen gjorde ukehandelen, enkelte skulle ha melk og brød, andre skulle bare kjøpe lottokupong.

Alle hadde tid til en prat. På lørdager kunne vi settes oss ned med en kopp kaffe og en liten kakebit mens vi diskuterte oppslagene i KV.
På vinteren var det sjelden vi så et fremmed ansikt. Og gjorde vi det, var det om å gjøre å finne ut hvem vedkomne var og om den nyankomne hadde slekt i Kilen. Om sommeren var butikken full av sommergjester. Av og til kunne det være stor trafikk langs den smale veien forbi butikken.

Det var stas da Jan laget parkeringsplass! Da ble Kilen en skikkelig forstad til Kragerø. Nå kunne til og med bobilene stå lovlig mens de skaffet seg matvarer.

Det er underlig og uvirkelig at butikken er borte. Den har vært der bestandig, trygg og vennlig. Skiltet med Jørgen Jørgensen har lyst opp mens vi venta på bussen. I seinere år ble skiltet bytta ut med Joker, men de på innsida var de samme. For kilefolk betydde ikke skiltet så mye. For oss het butikken «Jørgen» eller «Jan» helt opp til i dag.

Enkelte familier i Kilen har vært kunder i butikken i fire generasjoner. Nå er det over.
Det er som et dødsfall.

Else Bjørg