Gå til sidens hovedinnhold

Protest fra seilforening

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det vises til det forestående møte i Formannskapet, 25. september i forbindelse med behandling av søknad om å etablere åpent matfiskanlegg for laks i Stølefjorden.

Stølefjorden Seilforening ble stiftet tidligere i år for å drive seilsport i Stølefjorden som representerer et av de beste områdene for seiling i Kragerøskjærgården. Her er stabil vind ved de fleste retninger og fjorden er ellers godt skjermet med moderat til liten bølgehøyde. I de senere år er det vokst fram en gruppe ivrige brettseilere som på en godværsdag teller opp mot 15–20 seilere, og det er nå på gang en ny generasjon unge seilere som trener og kappseiler i området.

Brettseiling er i vekst på landsbasis og miljøet i Stølefjorden vil representere et av de mest bærekraftige. I tillegg er det mange barn som seiler i Stølefjorden, i alt fra Optimistjoller til katamaraner og mindre kjølbåter. Foreldrene er engasjert i trening og som arrangører av uformelle kappseilaser. Det er vårt håp at disse seilerne, når de blir eldre, vil finne veien til Kragerø Seilforening og bidra til rekrutteringen i denne foreningen.

Kragerø har lange tradisjoner innen seilsport og vi i Stølefjorden Seilforening ser det som en viktig oppgave å ivareta disse tradisjonene. Et oppdrettsanlegg for matfisk i farvannet mellom Bekkevikskjær og Portør vil ikke bare ha store miljømessige konsekvenser, men umuliggjøre trening og kappseilas på fjordens beste område. Mens man til nød kan flytte barneseilingen innover i fjorden, vil et oppdrettsanlegg i dette området sette en effektiv stopp for brettseilernes utfoldelse.

På vegne av seilerne vil Stølefjorden Seilforening på det mest iherdige protestere mot at det gis tillatelse til å oppføre det omtalte anlegg for oppdrett av laks i fjorden.

Mikkel Thommessen

sekretær, Stølefjorden Seilforening

Kommentarer til denne saken