Om å løpe storkapitalens ærend

Robert Hellermyr, Rødt.

Robert Hellermyr, Rødt. Foto:

Av
DEL

Onsdag 4. desember behandlet hovedutvalg for plan og bygg (tidligere bygningsrådet) søknad om fradeling fra eiendommen Frøvik på Stabbestad.

For de som kjemper for bosetting, bevaring av skole og barnehage – kort sagt et levende samfunn på Levangsheia var dette en sjokkarta opplevelse. Vi trodde verken det vi hørte eller så da flertallet i utvalget stemte for deling.

At Frp stemte for deling er ingen overraskelse. Det er partiet for folk med mest – ikke for folk flest.

At Arbeiderpartiets Mette Ofstad er den som foreslår å si ja til deling, og til de grader tar Tollefsens parti, er helt ubegripelig. Og Emil Fredriksen i Senterpartiet må ha glømt alle fagre valgløfter om en politikk for hele Kragerø, for skole og bosetting!

Kommunedirektørens (tidl. Rådmannen) innstilling i saken var å si nei til deling. Alle fylkesmannens innsigelser fra førstegangsbehandlinga var godt svart opp i saksframstillinga. Sånn sett lå det godt til rette for å si nei til deling på prinsipielt grunnlag, men også etter en samla vurdering, i tråd med Plan- og bygningslovens § 19–2.

På Levangsheia er det satt i gang et initiativ for å snu den negative utviklinga med tanke på bosetting, antall barn i skole og barnehage med mer. Ofstad og Fredriksens stemmegivning i denne saken er svært demotiverende for dette arbeidet. Vi imøteser en forklaring fra begge for hvorfor de stemte som de gjorde.

Robert Hellemyr

Terje Mindrebø


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags