– Ikke selg Jernbanebygget

Arvid Slettebakken, Venstre

Arvid Slettebakken, Venstre

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LESERINNLEGG: Kragerø Venstre støttet i sin tid kommunens kjøp av Jernbanebygget. Nå et par år senere vil rådmannen selge. Vi har ikke leietakere, og bygget må rehabiliteres for millioner sies det i saksframstillingen. Vi mener at bygget fortsatt bør være i kommunens eie. Eventuell rehabilitering trenger ikke koste så mange millioner som ligger i rådmannens innstilling, bruken av bygget kan bestemme kostnadene, og de kan tas over tid. Og nettopp friheten til å bestemme bruk og utforming er vår viktigste begrunnelse for at kommunen fortsatt bør eie. Her har Kragerø kommune en ypperlig anledning til å samle – og gi tilbud til – virksomheter som har vært etterspurt i lang tid, og som er i fellesskapets interesser.

Her har vi Munchsenteret vårt. Kragerø Billedgalleri ønsker å leie i bygget. En utmerket kombinasjon etter vårt syn. En del av bygget kan bli etterlengtet ungdomshus – sesongpreget hvis nødvendig. Kulturkontoret kan finne fleksible løsninger. Videre kan det romme en næringshage for gründere, eventuelt kommunale kontorer. For turistbyen er bygget naturlig møtested med info, kiosk og venterom. Bygget trenger heis, en utvendig glassheis med utsikt utover bysundet lar seg fint gjennomføre hvis man virkelig går inn for det. Poenget er at man kan bestemme sjøl.

Det er lett i det korte bildet å gå for rådmannens innstilling, å kvitte seg med en utgiftspost. Vi går mer offensivt til verks og satser på at Kragerø kommune selv kan ta hånd om bruken og utviklingen av en av de siste perler som fortsatt fins på fellesskapets hender.

Arvid Slettebakken,

sekretær i Kragerø Venstre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags