Har Kragerø solgt sin sjel?

HAVNEFRONTEN: Dette er en av skissene som Kragerø Utvikling presenterte sist vinter. Nå jibbes det med nye skisser.

HAVNEFRONTEN: Dette er en av skissene som Kragerø Utvikling presenterte sist vinter. Nå jibbes det med nye skisser.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevEller politikerne? Er det fritt frem i sentrum å gjøre hva man vil hvis man har lommebok over vanlig størrelse?

Gjennom plan- og bygningsloven er kommunen gitt myndighet til å utforme hvordan byen skal se ut. Har man en tomt er det bare å gjøre som man selv ønsker å gi blaffen i omgivelsene bare det gir avkastning. Har man ikke tomt eller planer hjelper kommunen til.

Hva er Kragerøs sjel? Den lille småbyen ved sjøen med en bebyggelse som er i takt med terrenget den ligger i. Ok, det finnes bygg som skjemmer dette inntrykket, men trengs det å ødelegge Kragerø sin sjel og sjarme helt? Husker første gang jeg kom til Kragerø og turen med ferja ut fra fergeleiet. Det er fra sjøen man får det beste inntrykket hva Kragerø er (samt å gå i de trange gatene). Det var et flott syn å se mot byen. Men nå skal mammon bygge en svær kloss av et bygg som stenger Kragerø ut fra sjøen, til bruk for de som vi har valgt til å være våre representanter og deres tjenere.

Er det dette vi ga dere tillit til å gjøre? Må dere politikere og det kommunale byråkrati sitte midt i sentrum? Skjønner at dere synes at pølsa til Brubakken er god, men den den er å få tak i om dere ikke jobber i gangavstand fra butikken. Dere var ikke tilhengere av kommunesammenslåing og sentralisering men vil gjerne sentralisere innen kommunen. Er det et problem om ikke alle kommunale ansatte sitter i samme hus?

Kan ikke kommunal virksomhet være på Helle, Kalstad, Sannidal eller Tangen (Sannidal)? Private virksomheter i Kragerø går godt selv om de er på Bråten eller Fikkjebakke. Plassering i sentrum gir mer trafikk av ansatte og besøkere til kommunale kontorer.

Kragerø er ikke tilpasset biltrafikk av noen særlig grad, og heller dårlig utstyrt med parkeringsplasser. Lag et trivselsområde i sentrum. Flytt ferjeleiet og Fossen. Lag et grønt hjerte med park og en utescene. Et sted hvor folk kan slappe av og trives, både kragerøborgere og tilreisende.

Steinar Sørhaug

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags