Fritidsboliger i Kirkebukta?

Kragerø Bys venner, her representert ved Aase Lotsberg, Bjørn Olaf Isaksen og Anne-Kristine Aas, etterlyser svar fra politikerne på spørsmål rundt boplikten i Kirkebukta.

Kragerø Bys venner, her representert ved Aase Lotsberg, Bjørn Olaf Isaksen og Anne-Kristine Aas, etterlyser svar fra politikerne på spørsmål rundt boplikten i Kirkebukta. Foto:

Av

Hva mener politikerne nå om boplikten i Kragerø?

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I KV rett før jul stilte vi noen spørsmål til våre politiske partier angående Tollefsens/Fredensborgs planer om å bygge fritidsboliger i Kirkebukta og forholdet til boplikten i kommunen. Vi har hittil ikke fått noen svar, og etterlyser dem derfor her.

Så vidt vi kjenner til, gjelder boplikten fremdeles i Kragerø. Hvordan har det seg da at firmaet kan annonsere at de skal bygge fritidsboliger ved innkjørselen til byen?

Vi gjentar spørsmålene:
1. Kjenner partiet til at det foreligger planer for fritidsboliger i Kirkebukta?
2. Hvordan reagerer partiet på at slike planer foreligger?
3. Hvordan stiller partiet seg til spørsmålet om boplikt i Kragerø?
4. Hvis partiet er for boplikt, hvordan kan kontrollen med reglene skjerpes, og hva vil partiet gjøre for at så skjer?

Vi i Byvennene mener at boplikten er en forutsetning for at Kragerøs særpreg kan bevares, hvilket er hovedformålet med vår forening. Vi tror at om boplikten oppheves, vil alle sjønære hus og hus med utsikt til sjøen på lengre sikt gjøres om til sommer/ferieboliger. (Allerede nå er det bare å ta en tur til Øya eller Havna for å oppleve tomme, mørke hus vinterstid). De fleste kragerøfolk vil da ikke ha råd til å kjøpe disse husene og vil bli henvist til å bo andre steder i kommunen.

Kragerø Bys Venner

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken