Forstår frustrasjonen i Kragerø

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LESERBREV: Kragerø kommune er frustrert over at det ikke kommer raskt nok mindreårige flyktninger som skal bo i kommunen. Det forstår jeg godt.

Helt fram til i fjor høst var det en grei flyt mellom dem som fikk opphold i Norge og bosetting i kommunene. Det var snarere slik at litt for mange flyktninger ventet litt for lenge i UDIs mottak før de kunne bli tatt imot av kommunene.

Men bare i oktober og november i fjor kom det langt flere asylsøkere enn i hele 2014 til sammen. Det utfordret hele systemet – fra politiet som registrerte nyankomne asylsøkere, UDI som intervjuer og behandler søknadene til IMDi og kommunene som skal bosette flyktninger som har fått opphold i Norge. UDI har blant annet prioritert asylsøkere med liten sjanse for opphold. Dette har dessverre gått utover søkere som har stor sjanse for opphold og kommunenes ønske om å integrere dem raskest mulig i lokalsamfunnet.

Jeg må derfor beklage at vi ikke klarer å få saksbehandlet raskt nok sakene til mindreårige asylsøkere. UDI har satt inn ekstra ressurser gjennom hele første halvår for å bli raskere – og vi har som mål i løpet av inneværende år å behandle sakene til nesten alle asylsøkerne som kom høsten 2015.

For øvrig er det fint å lese oppslaget i Kragerø Blad Vestmar fordi det viser at Kragerø kommune virkelig vil få til rask og god integrering.

Hanne Jendal

avdelingsdirektør, Utlendingsdirektoratet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags