Gå til sidens hovedinnhold

Er Rødt for utvikling i Kragerø?

havnefronten

Artikkelen er over 4 år gammel

LESERBREV: Når kommunistpartiet Rødts stortingskandidat Tobias Drevland Lund fra Kragerø klarer å få det til å bli negativt at en investor kjøper opp et eiendomsselskap i byen, må man stille spørsmål med hva som foregår av diskusjoner i dette partiet.

Normal er ikke diskusjoner i partiet Rødt av interesse for meg i det hele tatt. Imidlertid ved siste valg så stemte utrolig nok faktisk over 17 prosent av Kragerøs befolkning på dette revolusjonære partiet, som etter valget har fått stor politisk innflytelse av Ap, ved at Rødt innehar varaordførerposisjon og nestleder i hovedutvalget som håndtere byggesaker.

Tobias Drevland Lund mener det er et demokratisk problem at investoren Ivar Tollefsen kjøper eiendom i Kragerø. Han eier ifølge Drevland Lund for mye allerede. Jeg er forbauset over kunnskapsnivået til Rødts stortingskandidat. Plan- og bygningsloven gjelder uansett hvem og hvor mye man eier. Kragerø vil aldri bli noen «Company town» for Ivar Tollefsen. Hvis Tollefsen nå kjøper mer eiendom i Kragerø, så håper jeg at han gjør det fordi han vil utvikle og forandre på det han kjøper i Kragerø. Det trenger byen og det gir arbeidsplasser for byggenæringene.

Ingen vil ta skade av at store arealer som har ligget brakk i over 15 år etter planvedtak blir utviklet. Jeg foretrekker at så sentrale områder i Kragerø blir fylt med bygninger fremfor å ligge som planerte rivningstomter.

Hvis Drevland Lund er bekymret for at noen eier for mye, bør han heller fokusere på at den norske stat er en meget stor eier av norske børs selskaper, skogseiendommer og kontorbygg gjennom Statsbygg.

Jeg håper at partiet Rødt ikke vil prøve å gi Ivar Tollefsen negativ «særbehandling», for å gjøre ting vanskelig for ham ved behandling av bygge- og reguleringsplanprosesser i Kragerø, bare fordi Rødt har bestemt seg for at han «eier» for mye i Kragerø.

Jeg synes at partiledelsen i Rødt Kragerø offentlig bør gi til kjenne hva de mener skal legges til grunn for behandling av søknader og planforslag fra Ivar Tollefsen.

I Kragerø Fremskrittsparti legger vi plan- og bygningsloven til grunn uansett hvem som eier en eiendom. Vi ønsker at kommunen skal lytte og være imøtekommende for all behandling av søknader og planforslag, uansett hvem som er eiere. Velkommen til havnefronten Ivar Tollefsen.

Thorleif Fluer Vikre,

leder Kragerø Frp og kommunestyrerepresentant

Les også: Det stemmer at vi tar kampen mot forskjells-Norge

Kommentarer til denne saken