Er bobiler uønsket i Kragerø?

Bildetekst Bildetekst

Bildetekst Bildetekst

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LESERINNLEGG: Jeg må stille spørsmålet siden tilbudet til bobilturister til Kragerø ikke er representativt for hvordan det bør være i en besøks- og turistkommune. Den 17. desember 2015 ble det i kommunestyret vedtatt følgende forslag fra Kragerø Frp;

«Kommunestyret ber politisk ledelse og rådmann om at det arbeides med å få etablert en kvalitetsmessig og sentrumsnær bobilparkering i Kragerø».

Så langt har det ikke blitt fremmet noen sak til kommunestyret som beskriver hva ordfører og rådmann ønsker å gjøre for å tilrettelegge. Jeg må tilstå at jeg ikke er spesielt imponert over tempoet i denne saken.

Kragerø Frp er opptatt av at kommunen tar vare på og vedlikeholder en av sine største næringer, – turisme og reiseliv. Siden kommunestyret fattet sitt vedtak har en turistsesong passert. Det ser ut til at enda en sesong passerer uten at kommunestyrets vedtak blir fulgt opp med handling. Dette er alt for passivt!

Kragerø kommune spiller en nøkkelrolle i tilretteleggingen av en bobilparkering som en stor eiendomsbesitter, eier av havneforetaket, forvalter av økonomiske næringsmidler og plan- og bygningsmyndighet.

Bobilturisme er en sterk økende ferieform både i Norge og i Europa. Jeg mener at Kragerø som en del av utviklingen av sitt reiselivsprodukt snarest må få etablert en sentrumsnær parkeringsplass for bobiler med et enkelt sanitæranlegg. Kragerø går glipp av mye besøk, og har muligheter for å øke antall gjestedøgn, spesielt vår og høst hvor det er ledig kapasitet på de fleste av Kragerø sine tilbud til besøkende. Det er en relativt unison oppfatning at Kragerø mangler et tilbud som er sentrumsnært med nødvendige sanitærfasiliteter for at bobilturisten skal legge turen innom Kragerø by.

De har romslig økonomi og vil gjerne bruke penger på restaurantbesøk og opplevelser når de er på tur. Denne bruker gruppen behøver et annet tilbud enn det den typiske barnefamilien kan finne på en campingplass.

Som turistkommune er det viktig at næringsliv og kommunen sørger for at Kragerø er et attraktivt reisemål i fremtiden. Når blir det noen form for «action» fra ordfører Jone Blikra & co?

Thorleif Fluer Vikre

Kommunestyre rep. og leder Kragerø Frp

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags