Du skal høre mye

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LESERBREV: Tittelen henspeiler på et svært populært TV-program på NRK på 80-tallet. Nå dukker dette ordspillet stadig opp igjen i forbindelse med ordfører Blikra sine mer eller mindre ukontrollerte kommentarer i politiske møter og media.

Det har den siste uka vært flere artikler i media om renovasjonsordningen, og ordfører Blikra skriver følgende på sin Facebook-side: «Kragerø kommune tar tilbake renovasjonen. Dette skal nå behandles politisk, men vi i posisjon ønsker at dette skal gjennomføres, så flertallet er sikret».

Underforstått sier ordfører at politisk behandling av denne saken bare er en formalitet som ikke trenger særlig forberedelse til gjennomgang av saksframlegg og bruk av tid til debatt, fordi flertallet allerede er sikret, før saken skal behandles i kommunestyret.

Når man publiserer offentlig at avgjørelsen er tatt før saken skal behandles, vitner det om svært dårlig tankegang rundt demokratisk behandling av en politisk sak. Demokrati og tverrpolitisk samarbeid får seg et banesår når behandling av politiske saker foregår på denne måten.

En slik fremgangsmåte er helt ny i kragerøpolitikken, og har aldri vært gjennomført tidligere. Man må gjerne være enige på forhånd, men man offentliggjør ikke et standpunkt før politisk behandling. Det vitner om mangel på respekt for politiske prosesser, og kommunestyret som øverste politiske instans.

Saken kan være helt opplagt, som denne saken forhåpentligvis er, men av respekt for demokratiet, bør man vente med å heise flagget til vedtak er fattet.

Det bør være viktig, også for ordfører Blikra, at uansett hvor opplagt en politisk sak synes å være, skal den behandles formelt gjennom demokratiske prosesser, før man konkluderer med å ha flertall i saken og offentliggjør et forventet resultat.

Slik det nå gjøres i denne saken om renovasjonsordningen, fortsetter demokratiet å forvitre i Kragerø kommune, og målet om et tverrpolitisk samarbeid bli sterkt forringet. Et samarbeid tar som kjent hensyn til at alle parter rundt bordet kan få uttale seg før vedtak fattes, noe ordføreren her viser at han desverre ikke har noe interesse av.

At Ordfører Blikra og Arbeiderpartiet i Kragerø ikke er opptatt av formalitetene ifht politisk saksbehandling, og behovet for et tverrpolitisk samarbeid i Kragerø, tar jeg nok en gang til etterretning.

Reidar Skoglund

gruppeleder Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags