«Det framlagte forslag er hva jeg kan bedømme, et skrekkens eksempel»

B13: Skisse av det planlagte kommunens nye administrasjonsbygg på Danskekaia.Illustrasjon: B13 Kragerø AS/Erik Malm

B13: Skisse av det planlagte kommunens nye administrasjonsbygg på Danskekaia.Illustrasjon: B13 Kragerø AS/Erik Malm

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet koker i perlen og mange satte frokosten i halsen, telefonene går varme og folk er i harnisk over det som blir presentert på KV sin forside 23. august 2018 om hvordan B13-tomten kan bli bebygget.

Vi må berge byen for brutalitetens tidsalder, for å sitere Erling Okkenhaug.

Kjære Fredensborg Eiendom, i dette tilfelle et underselskap kalt B13 Kragerø AS, hvor er dere i tankegangen?

Ivar Tollefsen, som representant og eier av selskapene, sa på folkemøtet i våres at han ville «ta vare på Kragerø» og han ble trodd av et lydhørt publikum. I etterpåklokskapens lys – han sa ikke hvordan. Det er mange vinklinger på hvordan man best tar vare på Kragerø.

At våre politikere velger en lukket anbudsprosess er bare trist – om det ikke er direkte galt.

Åpenhet i alle ledd skaper tillit, nå ulmer misnøye og baksnakking og mer av det som ikke er godt for hjertet til Kragerø, tror jeg.

Dette kan blir Kragerø-entusiastenes ilddåp – nå må de som ønsker å påvirke Kragerøs utvikling organisere seg og bli en instans som tas på alvor. Det hjelper ikke å sitte rundt et bord å klage – kom på banen!

Det er planlagt et møte av «Kragerø bys venner», det er å håpe at resultatet vil bli et møte som er løsningsfokusert til det beste for hvordan vi vil byen skal utvikle seg framover.

B13 vil bli bebygget, sånn er det bare, men hvordan, er poenget.

Prosessen er under tidspress, da kommuneadministrasjonen skal ut av Tangenbygget i 2020 og utbygger har sagt at det skal gå ...

La oss slippe en gjentakelse av prosessen rundt Spar-bygget! I lokaldemokratiets navn! Mye fram- og tilbakesynsing er det ikke rom for – men er redd det heller ikke er rom og toleranse for mer overkjøring av innbyggernes ønsker for byen.

Forslaget slik det framstilles mener jeg, og mange med meg, at har for stort volum – er for tett og lukker byen mot sjøen. Det er ikke ønskelig. Det har et overskuddsareal som ikke er definert – men vi forstår alle at det vil bli «noe» der – vil det bli fortetninger? Vil sentrum flyttes ut hit?

Det vil kanskje være ønskelig sett fra Fredensborg Eiendoms side, det skal tjene penger på det de gjør – forståelig nok, men det bør kombineres til det beste for Kragerø som by.

Det måtte kunne gå an å lage mer spennende fasade – glasskorridorer – og liknende som gir kontakt med sjø og utsikt for å være litt konstruktiv i kritikken, og holde fasadehøyden på samme nivå som resten av byens bebyggelse.

Unge arkitekter har nå skiftet trend sies det, og ser utfordringen i å la det nye snakke med det eksisterende. Det er det folket i Kragerø ønsker – det burde kunne imøtekommes.

Det framlagte forslag er hva jeg kan bedømme, et skrekkens eksempel.

Tør jeg være optimist?

Anette W. Kamfjord

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags