Arrogant, herr Freiberg!

Geir Elsebutangen

Geir Elsebutangen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I mars vedtok et samlet Stortinget følgende:

Stortinget ber regjeringen utrede ulike modeller for utjevning av nettariffene i Norge og komme tilbake til Stortinget med dette som egen sak høsten 2018.

I statsbudsjettet for 2019 bruker olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg første mulighet til å avlyse utjevning av nettariffene.

Vi mener regjeringen har hoppet bukk over Stortingets vedtak, den korte snutten i statsbudsjettet kan ikke ses på som en utredning, og denne såkalte utredningen er heller ikke lagt fram som en egen sak. Dette er stikk i strid med hva et samlet Storting ba om.

Det er i dag betydelige forskjeller i tariffene mellom ulike deler av landet. Ettersom kostnadene for nettet synker med antall kunder som deler på regningen, betaler innbyggere i distriktene jevnt over betydelig mer enn kunder i tettbygde strøk.

Når Norge skal elektrifiseres ytterligere, mener vi det er et viktig prinsipp at regningen deles på fellesskapet, heller enn at den bæres av innbyggere i områdene som bidrar med den viktigste innsatsfaktoren for elektrifiseringen, altså kraftproduksjonen.

Overliggende nett (kraftoverføringen), altså transmisjonsnett og regionalnett, tarifferes i dag likt alle steder i landet. Også innmating av produksjon tarifferes likt. Tilsvarende er andre tjenester som mobiltelefoni og internett basert på prinsippet om likebetaling, uavhengig av geografi.

Vi forventer at Stortinget gir et klart signal til regjeringen om at ønsket om utredning ligger fast.

Andres Sætre

Tinn Energi

Frode Løver

Hjartdal Elverk

Jon Arne Mørch Jonassen

Midt-Telemark Energi

Jon Gunnar Thors

Drangedal Everk

Ketil Kvaale

Vest-Telemark Kraftlag

Olav Forberg

Notodden Energi

Tor Olav Nystog

Rauland Kraftforsyningslag

Geir Elsebutangen

Kragerø Energi

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags