Hjertelig takk for meg!

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Onsdag hadde jeg min siste offisielle arbeidsdag i Kragerø Blad Vestmar. Etter 15 år i lokalavisen vår, er tiden kommet til å skifte status: Fra tirsdag er jeg pensjonist.

Riktig nok har jeg «trenet» på pensjonstilværelsen noen år, men jobbingen har jo i perioder blitt langt mer enn de 50 prosentene jeg skulle ha som deltidspensjonist.

For å være helt ærlig; det er ikke det spøtt vemodig å slutte. Det sier jeg selv om jeg i alle disse år har stortrivdes på jobben, og har kolleger som jeg helt sikkert vil savne i det daglige. Men etter 46 år i arbeidslivet, det meste av tiden med arbeidsoppgaver som har vært krevende, så synes jeg, for å være helt ærlig, at nok er nok.

Disse 15 årene i KV har vært både spennende og morsomme. For det er morsomt å lage lokalavis. Særlig en god lokalavis, som KV så absolutt er. Men det er slett ikke noen søndagsskole å drive avis i våre dager. Konkurransen er knallhard, det er konstant omstilling og papiravisene presses stadig mer av digitale medier. Kanskje kan det være grunnen til at KV i disse årene har hatt seks redaktører, meg selv inkludert.

Nå er ikke jeg sentimental på vegne av papiravisen. Selv om både jeg, og svært mange andre, ennå foretrekker å kose oss med papiravisen til frokostkaffen, så er det de digitale utgavene som er framtiden, og som trekker til seg nye lesere.

Og KV er med på dette «digitale skiftet». Stadig flere av våre viktige saker kommer raskt ut på nett, men da forbeholdt våre abonnenter. Dermed blir kv.no en dagsavis, selv om papirutgaven ikke kommer hver dag. Noen synes vel kanskje ennå at stoffet på internett skal være gratis og åpent for alle. Men verken jeg eller mine kolleger er så idealistiske at vi velger å jobbe uten lønn. Og det er et faktum, at dersom Kragerøs befolkning ønsker å ha en lokalavis, på nett og papir, så må de betale for den, og ikke minst bruke den. Det gjelder i høy grad også for det lokale næringslivet og annonsørene.

Men den videre utviklingen av KV skal ikke jeg være med på. I hvert fall ikke i særlig grad. Men det kan vel tenkes at det dukker opp ett og annet frilans-oppdrag, som gjør at jeg kan holde tastaturfingrene noenlunde myke.

Så får jeg ta mer ansvar for hus, heim og hund i tiden fremover. Jeg har sørget for å ha en del prosjekter på lur, så jeg skal holde meg sysselsatt. I hvert fall fram til golfbanen igjen er grønn på Stabbestad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken