Vi lever av å være annerledes

(Arkivfoto: Jimmy Åsen)

(Arkivfoto: Jimmy Åsen)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet er Kragerøs gamle, særpregede og levende sentrum som i mange år har vært hjerte og drivkraft i hele kommunen, går det bra i sentrum gir det ringvirkninger i hele kommunen.

Det er sjarm og egenart som har blitt til gjennom over 350 år, vi lever av å være annerledes, besøkende gjentar dette gang på gang. Å gamble med Kragerø bys fremtid ved å sette opp et gigantbygg med høyde på 14 M som sperrer mot sjøen, på en fantastisk tomt som har blitt 'holdt av' til bl. a å skape nye arbeidsplasser, for å flytte interne kommunale arbeidsplasser?! Galskap! 

Ryktene sier at anbudet fra Carlsen er spesifisert ned til detaljer, i Fredensborgs anbud er det lite spesifisert, ergo er det rom for stor usikkerhet på prisen, som jo var utslagsgivende for valget av tilbyder. Jeg har dog ikke lest anbudspapirene selv. 

Jeg tviler jo også på at det er mange som har spart penger på å leie av Tollefsen og etter artiklene i både DN og Folkvords bok 'Det store Oslo-ranet' bør man jo tenke seg godt om! Ingen blir så rike ved å være snill og grei. Jeg synes generelt det er usunt i et lite lokalsamfunn om et firma/en person får så store eierandeler/eierinteresser som det ligger an til her.

Næringene i sentrum ble sterkt skadelidende ved forrige utflytting, vi ble heller ikke spurt på forhånd og det hele ble avgjort på kort tid. Etter at matbutikken og Posten flyttet ble det enda mindre folk i gatene. Vi tåler ikke en ny runde. Vi trenger kommunale arbeidsplasser fordelt i sentrum, hvor både ansatte og besøkende er synlige i bybildet. Tenk på hvor mange besøkende det er på helsestasjon og teknisk etat for eksempel.  Det må bli sosialt å 'dra til byen' igjen, treffe kjente i gatene, gå ut på cafe, bibliotek ol. 

Angående parkering  så er det jo store utfordringer her, hva med p-plasser under og etter bygging, byen blir mindre tilgjengelig ved å få færre p-plasser og at flere legges lengre unna. Vi har mange kommentarer på parkering etter at kommunen fjernet parkometerne, særlig eldre mennesker har problemer med apper og bruker byen mindre. Færre p-plasser er lik færre besøkende.

Å fylle opp tomme lokaler og få et nytt Bonus-bygg, i gå-avstand fra Rådhuset, er vel en vinn-vinn situasjon for de fleste. 

I denne saken virker det jo som om det har vært dårlig kommunikasjon mellom politikere og administrasjonen som har utarbeidet 'dårlige' anbudspapirer, her er en jobb å gjøre. Når det i tillegg er personer som egentlig mener nei, men som kommer til å stemme ja for å straffe andre så er det jo til å gråte av.

Om det ikke kan snus helt, fra ja til nei, så utsett iallefall saken så det er tid til å sjekke alt som sjekkes bør. 

Jeg har prata med mange mennesker om denne saken og har vel, med unntak av 2 personer, ikke prata med noen som er positivt innstilt, folk flest føler seg maktesløse og overkjørt.

Hanne Riser

Kystbokhandelen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags