Trygg skolevei for barn i Kragerø – et felles ansvar

Engasjert: FAU-leder Camilla Skjerven Langlo skriver om trygg skolevei ved Kragerø skole.ArkivFoto: Per Eckholdt

Engasjert: FAU-leder Camilla Skjerven Langlo skriver om trygg skolevei ved Kragerø skole.ArkivFoto: Per Eckholdt

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Jeg skulle egentlig bare skrive på vegne av FAU 1.–7. trinn ved Kragerø skole, vennlig hilsen leder. Men så var jeg på møte i Hovedutvalg for læring og utvikling i går, og der dreide en av sakene seg om trafikken som Helle-barn må forsere på Måneliheia. Så tenkte jeg at det er sikkert mange barn i hele Kragerø som føler seg utrygge når voksne glemmer å huske på hvordan det var å gå langs eller over en vei, der bilene kjørte litt for nærme og litt for fort.

Det er sikkert flere voksne som på en travel morgen, når man har planlagt tiden litt dårlig, glemmer å tenke på at trygge barn gjør det verdt å heller komme fem minutter for sent til møtet. Våre små, myke trafikanter trenger å stole på at de voksne i bilene husker på dem, der de går. Og at de ikke glemmer å beregne farten etter at et barn plutselig kan dukke opp.

LES OGSÅ: Politiet roser sjåførene etter trafikkontroll 

Og de små kommer fra alle retninger, og de må krysse flere veier, gjerne smale, i enden av en snarvei, og uten markering for overgang. Da er det viktig at det skjer, som mamma og pappa har trent dem til – for det har jo mamma og pappa husket på – at hvis de bare ser seg godt til hver side og tilbake igjen og de voksne i bilene sine ikke glemmer å huske på å holde avstand og fartsgrensa, så det går an for de myke å beregne hvor lang tid man har til å gå trygt over.

Noen bilister unner seg kanskje den gode følelsen man kan få, når man husker å stoppe og slippe noen over, så de kommer fortere fram? Og selvsagt har de voksne hjemme ikke glemt at de i mørketida passer på at de som skal ut og gå er godt utstyrt med reflekser på sekk og klær.

Hvis alle husket på det jeg nevner her, ville ingen med gåavstand til barnets skole vært redd for å sende det kjæreste man har avgårde til fots. Da ville flere kunne følge det vi alle vet – at det er best om barna kan gå til skolen – helst sammen med en venn eller to – og trygge, fordi de som behøver å bruke bil husker på dem. Takk til alle bilister i kommunen som tar hensyn, slik at barna våre kan ha en tryggest mulig vei til og fra skolen!

Dermed ble denne appellen plutselig på vegne av alle med skolebarn i Kragerø kommune. Håper det var greit.

Camilla Skjerven Langlo

FAU-leder Kragerø skole

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags