Sats nå!

Av
DEL

LeserbrevI tiår har skatere, BMX’ere og andre rullere i Kragerø etterlyst et sted de kan drive sin idrett. Gjennom dugnadsinnsats har de holdt liv i provisoriske ramper på Kalstad. Politikere har lovet og lovet. Men ingenting har skjedd. I dag står rampene og forfaller, som et minne over tapte håp og drømmer. Det var ikke rom for rullerne i vårt herberge.

Kragerø har en dramatisk negativ utvikling hva gjelder både fødselstall og elevtall. Det er avgjørende for kommunens framtid at vi klarer å snu utviklingen. Et viktig tiltak vil være å investere mer i aktiviteter for barn og unge.

Nå foreligger planer for «Solen skatepark» på Kalstad.

Målsettinger for arbeidsgruppen har vært:

• En skatepark for nybegynnere og viderekomne.

• Lave vedlikeholdskostnader

• En attraksjon som tiltrekker seg besøkende skatere og setter Kragerø på kartet.

• Et anlegg med kvaliteter som tilfredsstiller krav til regionale og nasjonale arrangementer.

• Muligheter for utvidet tilbud ved idrettslinja på KVS

Erfaringer fra andre anlegg i landet viser brukerinvolvering og kompetanse er helt sentralt for å få et vellykket resultat. Arbeidsgruppa har hatt mange møter med lokale skatere, og leder i skateklubben har vært fast medlem. Firmaet Aktivpark med referanser fra 150 skateparker i Norge og Storbritannia har bidratt med sin kompetanse.

For det utrente øyet kan det kanskje framstå som prosjektskissene for skateparken kunne vært en hvilken som helst skatepark. Slik er det ikke.

Brukernes ønsker om så vel flow, som street og bowl er integrert. Parken er planlagt i betong for best mulig kvalitet og lavest mulige vedlikeholdskostnader. Parken vil fungere for alle brukergrupper og gi utfordringer til så vel nybegynnere som viderekomne.

Parkens kvaliteter vil gjøre det mulig å arrangere både regionale turneringer og kommende kvalifiseringer til skate- OL.

Ved større arrangementer er det viktig at Kragerøs anlegg framstår som en spesiell og attraktiv arena.

I «Solen skatepark» er Munch blitt en helt sentral del av identiteten. Et uttrykk som vil være gjenkjennbart verden over. Man vil se Solen gjennom «Munchs øye», som er en av de eneste funksjonelle looper i verden.

Ved sin spektakulære og kunstneriske utforming vil skateanlegget gjennom bilder og videoer på ulike medier gi anlegget og kommunen uante muligheter for publisitet.

Ny skatepark på Kalstad er ikke bare et velfortjent anlegg til barn og ungdom som har ventet i tiår. Det er sammen med mange andre tiltak en nødvendig satsing for å sette Kragerø på kartet og for å snu befolkningsutviklingen i kommunen. Vi har ikke råd til å bare spare. Vi må satse igjen og igjen, og vi må begynne NÅ!

Håkon Ljosland

Rødt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags