Politiske regnestykker er sjelden hele

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Av samme årsak skal jeg la være å kommentere tallene i den type tallmagi.

Derimot vil jeg gjerne få minne våre politikere om hvilke prioriterte oppgaver som er deres ansvar over for oss innbyggere;

– skole

– helse og omsorg

– infrastruktur

Før man kan vise til inndekning av alt lovpålagt ansvar for disse tre sektorene, er alt annet bare «luksus» som må ha sin økonomiske dekning i et faktisk (!) overskudd på annen drift!

For Kragerø synes følgende å være 'status' i 2019;

Skole – har de seneste årene stått for noen vanvittige investeringer som fra et faglig ståsted har vært helt uten forhold til både budsjett og hva man har fått for pengene.

Når dette også er delvis forårsaket av uforståelige rokeringer innen lokalisering av virksomhet(er), er det vanskelig å se at det kan bevilges mer til denne sektoren de neste 10–20 år – valgflesk eller ikke!

Helse/omsorg derimot, går på et helt uansvarlig «sparebluss»! Hjemmehjelpen synes preget av mangel på revisjon av systemer, noe som i tillegg til arbeidsmengden selvfølgelig påvirker både evne og lyst til å stå i den rovdriften de ansatte utsettes for!

Kragerø mangler et titalls sykehjemsplasser, i tillegg til underdekning av andre omsorgsplasser.

Dette hører inn under de varsler fastlegene har kommet med, og er en utvikling som i årevis har vært synlig i offentlig statistikk.

Sosialbudsjettet framstår også med betydelig underdekning hvert år. Når våre politikere ikke tar opp noe ved disse forholdene, er det også vel vitende om at behovene i denne sektoren forventes å bli sterkt stigende de kommende årene – og deres ansvar vil altså øke tilsvarende (!).

Deres fraværenhet i spørsmålet må derfor kunne kalles (u) rimelig arrogant?

Infrastruktur er et omfattende «lerret» å bleke, og en sektor med flere sider som nok ikke er like «synlige» som det mest åpenbare – veiene og framkommelighet.

ITK/data er for eksempel en annen og svært kostnadsdrivende side ved dette.

Men litt populistisk og generelt kan man vel likevel si at «enhver kan finne et hull å dette oppi» her i byen – så heller ikke denne sektoren har fått nok til «vedlikehold».

Valg/valgflesk – burde denne gangen handle om politisk ansvar for kun én sektor – helse og omsorg!

– ikke om kverulerende tallmagi for/imot «skateparker», «tilleggshaller», «julegater», eller annen «luksus».

I en kommune som driver på kanten av den beryktede Robek-lista, vil det være «eksepsjonelt» å skulle forstå at man har råd til «valgflesk» i det hele tatt – selv om det bare måtte menes «bevertning på politiske tilstelninger»!

Ole Chr. Aslaksen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags