Parkeringsavgift for ansatte i kommunen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LESERINNLEGG: Det har dukket opp en sak om parkering for ansatte i Kragerø kommune. Det har visstnok vært et kontaktmøte i administrasjonen i kommunen, som har konkludert med at det er riktig og viktig å ha en enhetlig og lik ordning for alle ansatte. Saken har imidlertid ikke vært behandlet politisk.

Vedtaket som er fattet, betyr blant annet at ansatte ved våre skoler og barnehager, skal betale den samme sum, 200 kroner per måned, uansett hvor man er ansatt i kommunen.

Høyre har forståelse for at kommunale parkeringsplasser som har stor etterspørsel, har en avgift. Men at det skal være nødvendig å avgiftsbelegge parkeringsplassene ved skoler og barnehager i Sannidal, Helle og Levangsheia, som overhodet ikke har etterspørsel, bortsett fra de kommunalt ansatte, er uforståelig. Hvis ikke de kommunalt ansatte parkerer på de nevnte områder, vil parkeringsplassene bli stående tomme, uten kommunale inntekter. Da er det meningsløst å ta betalt av de ansatte, kun fordi fellesskapet og likhetsprinsippet er avgjørende faktor.

Man bør også huske på at skolene i Sannidal, Helle og Levangsheia, ikke har gangavstand til ulike aktivitetstilbud, som idrettsanlegg, bibliotek og svømmehall.

Derfor er de ansattes biler et nødvendig framkomstmiddel, når man i enkelte tilfeller må kjøre barna til og fra aktiviteter.

Jeg oppfordrer derfor administrasjonen til å endre det vedtak som er fattet, slik at fornuften blir vektlagt framfor prinsippene i denne saken.

Reidar Skoglund

gruppeleder Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags