Palmstrøm, Venstre og såpeopera

Av
DEL

LeserbrevPalmstrøm er kjent for sitt skråblikk på Kragerøsamfunnet, ofte med negativt fortegn. Venstre har vært «skyteskive» utallige ganger, særlig da undertegnede var varaordfører. Det store slaget den gangen som Palmstrøm engasjerte seg spesielt for, var flyttingen av Europris lenger nord på Kalstad. De to Venstre-representantene var faktiske de eneste som «våget» å stemme imot da saken fikk sin endelige avgjørelse i kommunestyret. Saken ble anka til departementet av fylkesmannen, og Venstre fikk medhold! Kommunestyret hadde ikke fulgt opp sin egen reguleringsplan.

Hvis jeg har kalt butikken for et Vampyrhus, så var det dumt, men Venstre ville og vil tilrettelegge for butikker med detaljhandel i sentrum for å styrke sentrum. Venstre mener nemlig at flere slike butikker utenfor bysentra, svekker disse.

Det var med en viss «seiers-stolthet» jeg som politiker ble kontaktet av Aftenposten for å fortelle hvordan Venstre hadde kjempet for å hindre kjøpesenterutvikling utenfor Kragerø bysentrum. Aftenposten viste i sin reportasje at det var mange «døende» gamle bysentra langs kysten. Langesund som eksempel. Samme dag som Aftenposten var i Kragerø den 1. november 2011, og Svein Olsen og jeg gikk rundt og stolt viste fram vårt «frilufts-kjøpesentrum» med den gang 55 nisjebutikker, åpnet «nye» Brotorvet. Jeg hadde sett den nye «senterveggen» ruve over de småskala trehusa nedenfor, og tipsa dem om å ta et bilde på tilbakeveien. Bildet av nye Brotorvet kom over to sider i Aftenposten og førte til at Riksantikvaren tok Brevik vekk fra Nasjonal betydning-liste for trehusbyer.

Kragerø er enn så lenge, på denne NB-lista! Venstre skal fortsette å kjempe for at vi skal ta vare på vår historiske trehusby med stolthet.

Palmstrøm hevder at Europris saken gjorde at Venstre ble halvert og vel så det (tro han liker det?). Kan godt være at saken spilte inn, men innad i partiet var vi mye mer opptatt av at skolesaken der Venstre var på vippen, ville få svi. Det gjorde det også, men ikke så ille som vi fryktet.

– Europris er en av byens flotteste butikker, hevder Palmstrøm. – Stort vareutvalg og super betjening. Byens flotteste butikk? Synes Europris er en flott butikk, men var det opp til Venstre skulle butikken ha ligget i byen. Snakket med Petter Carlsen om dette. Han var også opptatt av å styrke sentrum, men den gang var tomteprisene på Stilnestangen for høye og Hagens Auto-tomta uavklart? Dessuten hadde han egen tomt på Kalstad. Det er ikke i byen.

Ja, Venstre er opptatt av klima og miljø. I dette perspektivet er det sentrale og lokale politiske føringer som tilsier at vi skal tenke globalt og handle lokalt. Det gjelder på mange områder, men ikke minst hvordan vi tilrettelegger for arealdisponering og miljøvennlig transport. Å fortette en by er lurt. Da trenger vi et bredspektra tilbud, helst i gå- og sykkelavstand. Kragerø er heldig å ha et slikt «kortreist» utgangspunkt, men da må vi verne om denne verdien.

B13-en såpeopera? Innbiller meg denne fornøyer Palmstrøm stort; mye uforutsett skjer, og kanskje er det ikke helt etter «lovboka» heller? Venstre var ett av flere parti som fremmet lovlighetskontroll på Skrubbodden. Det opplevdes riktig politisk den gang og vi fikk god kred for det, men fylkesmannen fant ikke at «vesentlige endringer» av reguleringsplanen var gjort, slik vi hevdet.

Reguleringsplanen og utbyggingsavtalen i Kirkebukta har klare føringer. Venstre sammen med flere andre partier, mener at dette bør sjekkes ut før vi kan kjøre såpeoperaen videre.

Solfrid Rui Slettebakken

Kragerø Venstre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags