Norsk matproduksjon

Knut Jarle Sørdalen.8Arkivfoto

Knut Jarle Sørdalen.8Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJordbruksoppgjøret som nå pågår er det mange som ikke har noe forhold til. Men dette er mye mer viktig enn en SAS-streik. Det handler om gode rammevilkår for de bøndene som produserer trygg norsk mat.

Dette er det første oppgjøret med en landbruksminister fra Kristelig Folkeparti.

En landbruksminister som har fått en dårlig start. Landbruksminister Olaug Bollestad har markert seg i tre saker etter at ho tok over rolla.

Ho fikk igjennom forbud mot å dyrke mat på myrområder, pelsdyrbønder står i fare for økonomisk ruin etter ho la fram en erstatningsordning og til slutt vært passiv mot å sentralisere Veterinærinstituttet og nedbygging av den regionale beredskapen.

Dette lover ikke godt for bøndene.

Mange bønder hadde et vanskelig år i fjor med tørke og sviktende inntekter. Økt import av landbruksvarer og at regjeringen la til rette for overproduksjon var også en faktor som minsket inntektene.

Senterpartiet mener at det trengs et krafttak for å sikre matproduksjon på små og store gårder i hele landet. Vi forventer landbruksministeren fra Kristelig Folkeparti sikrer et jordbruksoppgjør som bidrar til å redusere inntektsgapet mellom jordbruket og andre grupper i samfunnet. Forhandlingene skal være avslutta innen 16. mai.

Senterpartiet kommer til å stå på for norsk matproduksjon og norske bønder i hele landet.

Knut Jarle Sørdalen,

fylkes- og kommunepolitiker for Senterpartiet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags