Nei til havbruk i Stølefjorden

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det pågår nå et opprop på nettet, hvor folk kan si nei til Havbruk i Stølefjorden. 

Dette oppropet er i ferd med å «ta av», over 800 har signert per i dag. Folk fra fjern og nær bryr seg om Stølefjorden og Kragerøskjærgården. Det som går igjen i kommentarene er stedets vakre uberørte natur. Det er ikke så mange plasser igjen i skjærgården (så langt mot havet) som kan skilte med det. Det viser også at bærekraftig turisme som tar hensyn til naturens mangfold bør være noe å satse på framover. Dette området passer ypperlig til nettopp slikt. Her kan folk fiske, drive vannaktiviteter, bade, seile et cetera. La det fortsatt være sånn, så framtidige generasjoner også kan oppleve sjølivets gleder.

Hyttene brukes i mye større grad enn tidligere. Det mener jeg er en av årsakene til at flere nå er fastboende i dette området. Økt bruk av hytter har gitt oppsving til arbeidslivet her ute. Lokale håndverkere og lokal handel benyttes. Det har skapt jobber og medvirker til at allerede eksisterende arbeidsplasser kan overleve. Det gir et levende samfunn sommer som vinter.

Få havbruk ut av reguleringsplanen/arealplanen.

Solveig Nyrud

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken