Lokalt og ikke kommunalt eierskap i næringslivet!

- Hvorfor har vann- og avløpsprosjektet i Store Ringvei kommet på «hæla», spør Henriette Fluer Vikre (Frp) i dette innlegget. (Arkivfoto: Per Eckholdt)

- Hvorfor har vann- og avløpsprosjektet i Store Ringvei kommet på «hæla», spør Henriette Fluer Vikre (Frp) i dette innlegget. (Arkivfoto: Per Eckholdt)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevKragerø kommune er med i et omstillingsprogram for å stimulere til økt vekst i kommunen. Kommunen har ikke befolkningsvekst og det er viktig at man tar tak felles for å stimulere til vekst. Vi har tro på at det er enklere for allerede eksisterende næringer å vokse enn å skape nye arbeidsplasser. Det er privat sektor det må satses på.

Utrolig nok mener man i politisk ledelse i Kragerø at kommunen i en slik situasjon bør inn å kjøpe opp private bedrifter fordi de levere tjenester til kommunen. Kragerø Septik er et slik selskap. Nesten halvparten av omsetning er eksklusiv kommunen. Den omsetningen må da private kunder i Kragerø kjøpe fra selskap i Grenland, Vestfold eller Agder. Ærlig talt ordfører og varaordfører, dette er ikke å utvikle næringslivet i Kragerø! Dette er handlinger som vil nedskalere næringsgrunnlaget i Kragerø!

Hvis flertallet AP, SV, MDG og Rødt beslutter kjøp av selskapet, blir jobben gjort i kommunal egen regi. Hva skjer da? Et eventuelt nytt selskap har mistet en stor kommunal oppdragsmengde og dette vanskeligjør å starte et nytt selskap som kan betjener den private delen av kundene i Kragerø. Er dette å utvikle næringslivet i Kragerø?

I denne kommunestyreperioden har virkelig de ideologiske skillene kommet frem. Rødt og Ap har fått frem det verste i hverandres politikk. Partier som ønsker å kommunalisere en rekke tjenester. Renovasjon, graving og sprengning av kloakkgrøfter og nå utrolig nok kommunal drift av septiktømming! Sitat fra hovedutvalgsmøte i Kragerø Blad Vestmar «- Kommunen kan gi bedre offentlige tjenester, redd for responstid hvis tjenestene går til entreprenører utenfor Kragerø kommune».

Responsponstid er noe man bør legge inn i anbudskriterier. Lokale og gode entreprenører som f.eks Kragerø elektriske, Kragerø Energi og Steintransport er avhengig av arbeid utenfor egen kommune. Tenk om våre nabokommuner hadde samme oppfatning som styrende politikere i Kragerø og innskrenket adgangen og konkurransen for å beskytte lokale virksomheter?

I Kragerø Frp er vi spente på hvordan de tjenestene som kommunen nå skal utføre innen egen regi vil bli. Vil det bli en evaluering av renovasjonsordningen som nå driftes av kommunen? Har kommunen og innbyggeren tjent økonomisk på dette, er tjenesten like effektiv og tilfredsstillende?

Vi leser i avisen at det kommunale vann- og avløpsteamet er på «hæla» med rehabilitering av vann- og avløpsnettet i Store Ringvei. Hva er årsaken til dette? Prosjektet skulle ta et års tid når det startet i august 2018. Hva tenker beboerne i området? Hva skiller seg fra prosjektet i Tevannsbakken, Fugleheia og deler av Dr. Homanns vei som gjennomføres av lokale entreprenører? Der er det forventet ferdigstillelse i april. Spørsmålet er; hvor mange meter grøft- og rørmeter har de innleide entreprenørene lagt i forhold til kommunen på samme tid? Til hvilken kostnad? Lykkes de kommunale arbeiderene med å konkurrere ut de private leverandørene både på pris og tid? Er slike ideologiske kommunale egenregi-tanker til det lokale næringsliv, kommunens og innbyggernes beste?

Kragerø Frp ønsker ikke at kommunen skal konkurrere mot det lokale næringsliv, vi ønsker at kommunen skal stimulere til at det lokale næringslivet kan vokse!

Henriette Fluer Vikre
Kragerø Frp

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags