Livsløpet i Kalstadparken

LIVSLØPSPARK: Kollasj av den planlagte parken. (Illustrasjon: Jelle Boone)

LIVSLØPSPARK: Kollasj av den planlagte parken. (Illustrasjon: Jelle Boone)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er ikke tvil om at vi nærmer oss nyvalg når en registrerer alle direkte fordreininger av fakta som en nå opplever fra opposisjonen når det gjelder planene og framdriften for å revitalisere Kalstad- området.

En del fakta som tydeligvis må fram igjen er som følgende:

Som en av flere negative konsekvenser ved nedleggelse av Kalstad skole ble hele området satt mange år tilbake når det gjaldt fellesarenaer for sosiale sammenkomster blant unge og eldre. Skoleområdet var faktisk i bruk hele året og nær sagt hele døgnet av enkelte. Partiene som sto for denne nedleggingen er de som nå roper høyest og det brukes direkte fakta feil. Den siste som nå henger seg på er en uavhengig representant i kommunestyret som faktisk ikke var uavhengig etter siste valg og faktisk var en av pådriverne for å få til revitaliseringen av hele Kalstadområdet. Dette virker noe patetisk og dokumenterer at salg av valgflesket er i full gang.

Planen som inkluderer et område for skating er langt mer enn dette. Derfor bør en slutte å omtale dette som en skatepark. Det er en livstidspark med direkte samspill av andre aktivitetsområder.

Planen er at det her skal komme leke- og treningsapparater for alle kategorier og aldre. Det er også tenkt på rekreasjonsområder hvor folk kan møtes sammen med sine barn, i tillegg enkle ballspill som boccia/boule som mange har blitt kjent med i forbindelse med «sydenturer».

Sammen med dette er planen å binde det hele sammen med det resterende av kjerneområdet og ikke minst Studsdalen.

Alle påstandene om den økonomiske siden så er også virkeligheten noe helt annet.

Ingen midler som brukes til revitaliseringen av Kalstad-området vil svekke kommunens ivaretakelse av andre prosjekter for barn og unge og kommunens investering i arbeidet vil mye dreie seg om egen innsats som verdsettes i et prosjekt i kroner. Vi er mange som husker hvordan en tidligere bygde hus gjennom husbanken og måtte ha en stor del egenkapital. Her ble ofte både grunnmur og andre større deler gjort av byggherren selv med god hjelp av familie og venner.

Vil anbefale at en nå starter å snakke opp kommunen og dens vilje til å revitalisere og ivaretakelse av alle større boligområdene. Det er en stor oppgave daglig å sikre at vi framstår som attraktive for nyetablerere m.m.

Øyvind Olsen

kommunestyrerepresentant for SV,

leder hovedutvalg for samfunn,

leder Kragerø SV

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken