La oss miljørevidere reguleringsplanen først!

Solfrid Rui Slettebakken.

Solfrid Rui Slettebakken.

Av
DEL

Jeg er en av de politikerne som lenge har ønsket at reguleringsplanen for Havnefronten i Kragerø skulle «gå ut på dato» og bli levert tilbake til kommunen for revisjon!

Nå har vi sjansen! Kanskje?

Jeg har tro på at Ivar Tollefsen vil det beste for byen. Han har vist, via sin modell presentert på Vestmarkonferansen, at han har sans for å utvikle byen med link til det historiske Kragerø.

Gata fra Torvet til Jernbanebygget, er den strategiske forbindelsen mellom sentrum og havneområdet. Området rundt Jernbanebygget er den optimale plasseringen på for eksempel et flerbrukskulturhus. Denne analysen ble gitt av kulturhusutviklere kommunen hadde som veiledere i 2008.

De stilte oss gode spørsmål: Hvorfor skal denne lille byen ha så mye av sitt areal avsatt til asfalt på det gjeveste og mest strategiske området mellom Torvet og havnefronten?

(Ja, vi husker det var Statens vegvesen som i sin tid «bestemte» det slik, men nå er det ny tid. Busser skal kun kjøre inn i sentrum til tider vist på digital infotavle. Oppstillingsplass til busser inne i bysentra, er ikke fornuftig politikk.)

Det samme tenker jeg.

Derfor ønsker jeg kommunen skal miljørevidere reguleringsplanen for havnefronten og implementere hele området rundt Jernbanebygget, taxisentralen og bussfil og bussoppstillingsfelt.

Ulf Hamrans idé er genial.

Bygg eventuelle kontorfasiliteter langs de bratte fjellsidene opp til Andølingen. Her kan så visst vår «tids» arkitektur utfordres, og gi denne gråsvarte bakgrunnen en ny fasade mot sjøen.

I og rundt Jernbanebygget kan andre fasiliteter få sin strategiske plassering. Det kan være arkitektoniske kombinasjoner der det historiske møter vår tid, og med innhold som gjør at alle som kommer, får et første møte med Kragerø som bærer preg av vårt stolte særpreg innen kunst, kultur og arkitektur.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags