Kommunal drift for enhver pris

(Arkivfoto: Jon Fivelstad)

(Arkivfoto: Jon Fivelstad)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevKragerø Næringsforening har i eget avisinnlegg gått sterkt imot forslaget fra kommunen om å overta tømming av septiktanker i kommunal regi. Undertegnende og Kragerø Høyre støtter synspunktene i Næringsforeningen fullt ut.

Kommunestyret har nylig vedtatt at vi skal være en næringsvennlig kommune, og det må da være tillatt å spørre: Lytter den nåværende politiske ledelse til næringsforeningen?

Svaret er: Overhodet ikke!

Her sørger Kragerø kommune «ved posisjonen» for at en veldrevet privat bedrift opphører! Dette til tross for at kommunen er fornøyd med arbeidet som bedriften utfører, og man ikke kan love at det blir noe billigere for abonnentene.

En bedrift som går med overskudd og bidrar med skatteinntekter, arbeidsgiveravgift osv. og ifølge opplysninger på nettet har fire ansatte.

Kommunen er største kunden, men halvparten av inntjeningen kommer fra det private næringslivet. Hva blir igjen til de resterende kundene til bedriften? Hvilket tilbud sitter de igjen med? Kommunen skal jo bare dekke eget behov og ikke drive næringsvirksomhet.

Ja – jeg har lest at Kragerø Septikservice AS er villig til å forhandle med kommunen om virksomhetsoverdragelse. Hva resultatet blir og hva det kommer til å koste er ikke med i kostnadsoverslaget som ble presentert overfor kommunestyret på torsdag. To ansatte fra bedriften er ønsket inn i den kommunale virksomheten for å videreføre kompetansen.

Kommunen har estimert et investeringsbehov på ca. 8 millioner til driftsmidler, og denne maskinparken kommer også til å kreve drift og vedlikehold. Det dreier seg om to suge/spylebiler, traktor og henger. Kanskje også egen båt til dette behovet.

I utredningen fra administrasjonen belyser man fordeler og ulemper ved å overta dette i egen regi. Jeg blir ikke overbevist av argumentene.

Dette handler etter min vurdering om politikk og prinsipper, og jeg er veldig uenig i de grep som gjøres nå. For forslaget ble selvfølgelig vedtatt med stemmene fra Ap, SV og Rødt.

Dette vil ikke gi innbyggerne noen bedre og billigere løsning, tvert imot. Dette vil gi både næringsliv og innbyggere dårligere forhold når man ser helheten i de grep som foretas.

Konsekvensen blir til sist at kommunens innbyggere får økte gebyrer, næringslivet får et dårligere tilbud og kommunen tapte skatteinntekter.

Forstå det den som kan!

Brit Sjetne,

kommunestyrerep. Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags