Kommunal drift for enhver pris – selvfølgelig ikke!

Kjell Ove Heistad

Kjell Ove Heistad

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevEtter siste kommunestyremøte og uttalelser som der falt om innsamling av septik i kommunal regi, og i senere avisinnlegg, framstår ovennevnte påstand om kommunal drift for enhver pris som en sannhet, mens virkeligheten er en helt annen.

Kragerø Septikservice sin avtale med Kragerø kommune er utløpt etter 5+1+1 år den 01.01.2019, og er på overtid. Kommunen må da ta et valg; enten lyse ut nytt anbud eller ta over driften selv. I den forbindelse opplyser Kragerø Septikservice as at det var langt fra sikkert at de ville legge inn nytt anbud, men etter forespørsel var de interessert i å gå i dialog om mulig salg, som da vil være en virksomhetsoverdragelse hvor de ansatte har rettigheter til å følge med, og kompetansen i selskapet vil kunne være sikret for kommunen.

Brit Sjetne skriver i sitt innlegg i KV, sitat: «Her sørger Kragerø kommune «ved opposisjonen» for at en veldrevet privat bedrift opphører!» Grunde W. Knudsen (uavh.) sitat: «kunne ikke begripe hvorfor kommunen på død og liv skal kjøpe opp bedrifter som går godt. Kragerø Septikservice er en solid bedrift, og burde fortsatt ha denne tjenesten».

Ingen er uenig i at Kragerø Septikservice leverer en god tjeneste, og har en kompetanse som kommunen ønsker å beholde, og som kun kan sikres ved kjøp av selskapet. Kragerø kommune er som kjent, i likhet med alle andre offentlige etater, omfattet av et EØS regelverk, og det tillater oss ikke å favorisere enkeltbedrifter. Med andre ord; Knudsens påstand om at selskapet skulle fortsatt denne tjenesten har ingen realisme over seg.

Hvorfor ledende politikere kommer med uttalelser, som ovenfor nevnt, kan ha f.eks. følgende årsaker: 1. Saksdokumentene er ikke lest; 2. Innholdet er ikke forstått; 3. Man taler mot bedre vitende – i valgkampmodus.

Kjell Ove Heistad

Kommunestyrerepr. AP

3.-kandidat ved kommende valg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags