Kommunal drift for enhver pris eller næringsvennlig kommune?

Kommunestyrerepresentant Grunde W. Knudsen.

Kommunestyrerepresentant Grunde W. Knudsen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevRegistrerer at posisjonen ved representantene Øyvind Olsen og Kjell Ove Heistad føler behov for å forklare innbyggeren hvorfor man ønsker å kjøpe opp en veldrevet bedrift som Kragerø Septikservice AS for så å legge ned.

Fakta er dette:

Kragerø Septikservice AS har ifølge Brønnøysund reg. overskudd på kr 759.000,- i 2017 og 1.083.000,- i 2016 som gir skattekroner til kommune med cirka 250.00,- per år. I tillegg kommer skatt fra inntekt til ansatte som opplyses å være fire stillinger som vil gi skatteinntekter på cirka kr 800.000,-. Da får vi cirka 1.050.000,- mindre skattekroner inn til en slunken kommunekasse. Dette er tall som ikke er tatt med i noe regnestykke fra posisjonen.

Undertegnede kan forstå at opposisjonspartiene har en stor trang til å gjøre mange kommunale tjenester i egen regi. Derfor ba jeg i mitt innlegg om at kommunen skaffer seg en pumpe- og sugebil for så å la Kragerø Septikservice AS selv velge om de ville drive videre eller selge til andre. Da vi av tall og uttalelser kan lese at dette må være en attraktiv bedrift å drive videre.

Så til det som handler om innbyggernes beste. Man kan få inntrykk av at SV og Øyvind Olsen ikke er politiker for de som driver næring i kommunen da han fra talerstolen uttalte at vi gjør det som er lønnsomt for innbyggeren. Det etter at den samme Olsen og hans utvalg klarte å lese høringsinnspillet fra Kragerø næringsforening slik at de var positive, noe de helt kart ikke var da bortfall av Kragerø Septikservice AS vil medføre kostnader til mange av foreningsmedlemmer slik da denne type tjenester må kjøpes fra eksempel Grenland som gir store kostnader i kjøring og ikke minst responstid. Det kan for enkelte bedrifter medføre stans i produksjon med mer over tid.

Så må jeg avslutte med å si at som tidligere Ap-representant synes jeg at den næringspolitikken posisjonen med Ap i spissen legger for dagen nå er veldig ulikt det jeg engang var en del av. Det kan skyldes mange ting det men dette holder ikke for en kommune som liker å kalle seg næringsvennlig.

Grunde W Knudsen

Uavhengig rep. og Senterpartiets 2.-kandidat

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags