Karakterbasert opptak er dårlig for Kragerø

Ådne Naper, 1.-kandidat SV i Vestfold og Telemark.

Ådne Naper, 1.-kandidat SV i Vestfold og Telemark. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fylkestingsvalget handler blant annet om hvorvidt vi skal bygge videregående opplæring i det nye fylket på konkurranse eller nærskole.

Konkurranse, fordi høyresidas «fritt skolevalg» i virkeligheten er konkurranse mellom elevene om skoleplassen, og konkurranse mellom skolene om eleven.

I hele år har SV gått foran i kampen for nærskolen. For oss er den største friheten vi kan gi ungdom trygghet i skoleløpet. At ungdommen kan være trygg på hvor de skal gå på skole året etter. Trygg på at de ikke skvises fra skolen og nærmiljøet sitt om det er stang ut på karaktersnittet. Og trygg på at det videregående skoletilbudet er godt nok, uansett hvor i fylket du vokser opp.

Om du ønsker det selv, og er motivert for det, så er det sunt å flytte litt på seg. Men for ungdom som skvises fra der de egentlig ønsker å være, så er saken en ganske annen.

Og resultatene taler for seg. I Telemark er det høyere gjennomføring og lavere frafall i videregående skole med nærskoleprinsippet, enn med karakterbasert opptak i Vestfold. Til tross for høyere grunnskolepoeng og større lærertetthet i Vestfold. Nærskoleprinsippet gir rett og slett bedre trygghet for elevene og kortere reisevei.

Selv valgfriheten blir større med nærskoleprinsippet. En større andel ungdom får innvilget førstevalget sitt i Telemark enn med karakterbasert opptak i Vestfold.

Det etterlater ikke en eneste god grunn til å ikke vrake karakterbasert opptak i det nye fylket.

Det burde vært en no-brainer. Trygghet gir rom til å blomstre, bedre læring og mestring av hverdagen.

Ådne Naper,

1.-kandidat SV i Vestfold og Telemark


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken