Kalstadkilen og Kragerø stadion

LEIRSKOLE: Sportellets båter med leirskoleelever som lærer seg sjømannskap.

LEIRSKOLE: Sportellets båter med leirskoleelever som lærer seg sjømannskap. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.– To arenaer hvor barn og unge får utfolde seg, og får mestringsfølelser

Kalstadkilen, det store svømmebasset innerst i Kragerø, er nå på sensommeren igjen arena for unge, som skal teste ut og få ferdigheter i enkel sjømannskap.

Sportellet er en fantastisk leirskole. Jeg som bor her inne gleder meg til skolestart hver høst. Da kommer den røde og hvite armada, med mannskap med oransje vester, glidende gjennom sundet fra Hestøya.

Læreren i sin lille hvite kapteinsbåt, durer rundt og gir kommando.

Ungene må lære å ro, skåte, fiske, trekke teiner, rense fisk og seile. På Sportellet er det et fantastisk stort møtelokale og koselige hvilesoner, hvor de har sine teoritimer.

Dette opplegget med leirskole i riktig alder, kan medvirke til at elevene får fin mestringsfølelse og kanskje skape lyst til å utforske båtlivet på senere tidspunkt.

Skolen generelt, må være et skapende utgangspunkt hvor teori og praksis går hånd i hånd. Fra tidlig alder vil da alle kunne oppleve at «dette kan jeg», og forskjellene på teori og praksis vil ikke bli så framtredende.

Barn er skapt til å røre på seg, det er vi voksne som må legge forholdene til rette. Foreldrene er første instans til å åpne for dette. Idrett og musikk er nok det som faller mest naturlig å starte med. Foreldrene har faktisk et førstehåndsansvar for å ta barna med til slike arenaer, hvor det er fellesskap og aktivitet. Der vil barna lære egne ferdigheter og delta og innordne seg instruksjon og ta hensyn til andre.

Kragerø stadion er Kragerøs store og viktige møteplass. Fotballen og friidretten er nå i gang etter ferien, og klubber og organisasjoner er viktige brikker i det kommunale systemet.

Kragerø idrettsforening, med sine mange greiner er en viktig og betydningsfull del av aktiviteter i Kragerø kommune. Stadion er samlingsplassen for barn, ungdom og foreldre fra sandkassa og klatreveggen i den ene delen, til spesialområdene og løpebanen, som alle kan bruke, til å gå med ski på vinteren!

Som pensjonist (veteran, senior) er jeg så heldig å ha vært med Ørnulf og friidrettsgruppa på treningen i noen år. Vi er to-tre i min alder, som kan ta noen oppgaver med barna. Ørnulf bestemmer.

På første trening etter ferien møtte 15–20 barn. Det gjør så godt å se spente unger, fulle av energi som bare venter på å bruke kroppen. Noen av de eldste var på stevne i Porsgrunn, de har drevet med friidrett i mange år. Uten å navngi noen så har KIF utøvere som hevder seg på toppen i fylket, og jeg tror nok at Bislett Games kan ligge der fremme!

Friidrett er en flott gren for barn å begynne med. De lærer om sin egen kropp, styrke og begrensninger, og får riktig instruksjon til å mestre teknikk.

Vi voksne som sitter i styrer og utvalg, må legge forholdene til rette for de enkle løsninger i nærområdet. En ekstra hall på Stadion bør komme inn i budsjettet, bare turngruppa har mange barn på venteliste.

Stadion er «nærområdet» hvor foreldrene kan være med barna tidlig og også hjelpe til med enkle øvelser. Det er gøy og være med barn og ungdom, «en spade er en spade», og du får tilbake tillitsfulle barn og unge, som du kanskje selv er med på å gi en trykk, fin start i livet.

Eva Mathisen Hansen,

hovedutvalg oppvekst for Frp


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken