Hva nå Kragerø?

Rolf Palmstrøm. (Arkivfoto: Elin Frisch Selås)

Rolf Palmstrøm. (Arkivfoto: Elin Frisch Selås) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det virker som om byen er delt i to for tiden. Noen ser på Tollefsen som en snill onkel Skrue. Andre en beregnende Rikerud. Alle som har lest Donald vet jo hva typer dette er. For min del er jeg litt i tvil. Det han har gjort så langt her i byen er jo fantastisk. Både med Tollboden, turveier på Tåtøy, og videre drift av Skåtøy kafé. Og mer til. Men mange er tydeligvis redde for framtiden og flere oppkjøp. En skipsreder som het Biørn eide jo omtrent halve byen i gamle dager. Biørnebyen, Biørnsborg pluss mye mer, alt er oppkalt etter den familien. Var folk i byen like redde den gang tro?

Så leser vi i DN om ting som skjer i Oslo. DN har drevet med gravende journalistikk, som det heter. Slike journalister hadde vært greit å ha her i byen. De kunne hjulpet kommunen med all gravingen de holder på med for tiden. DN har avslørt juks med forkjøpsrett på leiligheter. Fredensborg AS har visstnok også operert med litt høye tall på antall kvadratmeter i leilighetene.

Akkurat det kan være en menneskelig feil. For en del år siden solgte jeg tepper. En kunde klagde på et teppe, sa at jeg hadde målt feil. Da oppdaga jeg at tommestokken jeg hadde brukt var brukket. Det ene leddet var borte og den målte bare 82 centimeter!

Noe liknende kan ha skjedd for Tollefsen i Oslo.

Det nye kommunehuset på brygga virker ruvende, det er jeg helt enig i. Men dette er vel ikke endelige tegninger. Mange ønsker seg parker, benker og blomster langs vannet. Vi kan dessverre ikke leve av å plukke blomster til hverandre. Det må da vel være bra at noen endelig vil gjøre noe med det området som har ligget brakk i mange, mange år. Gjør Tollefsen den jobben like bra som det han har gjort før her i byen, så tror jeg de fleste blir fornøyd. Det som bekymrer meg mest, er parkering i det nye parkeringshuset ved tunnelen. Det kommer garantert å slå negativt ut for handelen i byen. Folk vil ha kortere vei til butikker, ikke lenger.

Til slutt må jeg si at det nærmer seg nyttår, og derfor syns jeg litt synd på Ivar Tollefsen. Alle som driver butikk/næring må ha vareopptelling. Tollefsen eier 35.500 leiligheter. Se det for dere. Opptellinga er ferdig, og tallet er 35.470. Auda, de må starte forfra igjen!

God jul!

Rolf Palmstrøm

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags