En stor misforståelse

Anne-Kristine Aas.

Anne-Kristine Aas. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevAvisinnlegg og muntlige utsagn i tilknytning til saken om administrasjonsbygget viser oss at mange tydeligvis har den oppfatningen at Kragerø Bys Venner bare ønsker seg en utbygging i byen vår som består av små, hvite hus med valmete tak, smårutete vinduer og teglstein på taket. Mange synes visst også å tro at vi er imot utvikling!

Dette beror på en stor misforståelse. Byvennene ser gjerne at det kommer moderne bygg i sentrum. Det har det gjort til alle tider. Vårt poeng er at de nye må tilpasses omkringliggende miljø i form, fargevalg og ikke minst i størrelse, og at vi ikke må bygge byen inne og stenge for tilknytningen til sjøen. Det er derfor vi har fremmet forslag om en miljørevisjon av reguleringsplanen for Havnefronten.

Vi kan gjerne innrømme at vi burde ha fremmet dette forslaget før, men som de fleste vil huske, var det mange protester og mange innsigelser til forslag til utbygging i Kirkebukta/Havnefronten tidligere. Og det er grenser for hvordan menigmann klarer å følge med når det gjelder det som foregår i bygningsetaten. Plutselig våknet vi med et brak da vi så gigantbygget avbildet i KV. Er det forresten ikke et ansvar for de folkevalgte å vurdere nøye hvordan de vil at byen skal bli seende ut, og ikke bare overlate det til utbyggere med lommebok? Det kunne like gjerne vært folkevalgte som hadde fremmet forslag til miljørevisjon, etter som utbyggingen i området ikke gikk på skinner.

En nennsom utbygging med vekt på det estetiske og i samspill med eksisterende bygningsmasse kan veldig godt bidra til utvikling. For eksempel kan nye, vakre og spesielle bygg føre til økt turisme.

«Med røtter i fortiden, inn i framtiden» – kan vi være enig om at det er en god rettesnor?

Anne-Kristine Aas

Kragerø Bys Venner

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags