Eiendomsskatten i Kragerø

Av
DEL

LeserbrevSøndagens Brennpunktdokumentar på NrK, om hvordan eiendomsskatten blir feilaktig satt og innkrevd gir oss i Kragerø FrP nok et argument for å avvikle eiendomsskatten for godt.

I en årrekke har FrP belyst hvor unødvendig eiendomsskatten er. Den utgjør små inntekter for kommunen til tross for at husstandene blir hardt rammet. De fleste kommunene bruker pengene til alt annet enn å styrke primærtjenestene og mange kommuner krever inn pengene for å sette pengene på bok. Og på toppen av dette ser vi nå at grunnlaget for innkrevingen er urimelig, urettferdig og feil. 

Hovedmålet til FrP har alltid vært sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep, og FrP vil eiendomsskatten til livs. Vi har tatt grep i regjering, nå er det opp til kommunene om skatten skal bli fjernet helt. Dessverre har et stort flertall i kommunestyret vedtatt ny omtaksering for å få inn mere penger.

At enkelte kommuner jukser med lokal taksering for å unngå regjeringens påkrevde kutt er helt uholdbart, og det burde være flaut for de ordførerne og partiene det gjelder. Jeg håper også velgerne ser at partiene det angår driver en dårlig økonomisk styring av kommunen, og de enorme skatteinntektene kommunen allerede mottar fra innbyggerne før eiendomsskatten er lagt til.

Å kreve inn eiendomsskatt er som å be deg om å betale for tjenesten to ganger. Du har allerede betalt for tjenestene via skatt og kommunale gebyrer. Skatteinntekten går direkte til kommunene slik at kommunene skal kunne levere tjenester til innbyggerne sine, og i mange kommuner er skatteinntektene meget høye.

Eiendomsskatten har også økt i oppgangstider, noe som har gjort det helt nødvendig for Siv Jensen å sette ned foten for hvordan politikere kan melke penger ut av hjemmene til helt vanlige mennesker. 

Alle har fått med seg at FrP vil ha eiendomsskatten fjernet. Men i de kommunene der det er flertall for å ha eiendomsskatt skal FrP i det minste bidra til et mest mulig rettferdig og forutsigbart skatteregime. Som folkevalgte i FrP er det vår oppgave å beskytte innbyggerne mot urimelig behandling. Politikere og byråkrater er folkets tjenere, ikke omvendt.

Tall for taksering av eiendom ligger gratis hos SSB/Skattedirektoratet.  Skatteetatens formuesverdier beregnes av SSB. Metoden er lik for alle boliger i hele landet, og gir dermed en forutsigbar taksering. I tillegg blir like boliger i ulike kommuner likebehandlet.

Likevel ser vi at 4 av 5 kommuner som har eiendomsskatt på bolig/fritidseiendom, bruker egen taksering. 50 prosent av disse kommunene bruker eksterne takseringsfirmaer til besiktigelse/taksering. I Kragerø koster det oss mange unødvendige millioner kroner.

Jan Samuelsen
3. kandidat Kragerø FrP

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags