Det grønne skiftet

- Økt eiendomsskatt er en korttenkt enkel løsning, mener forfatteren av leserbrevet. (Illustrasjonsfoto: Kay Myrstrand, Fokus Foto)

- Økt eiendomsskatt er en korttenkt enkel løsning, mener forfatteren av leserbrevet. (Illustrasjonsfoto: Kay Myrstrand, Fokus Foto)

Av
DEL

LeserbrevMer skatt = Mindre økonomisk handlefrihet og færre lokale arbeidsplasser. Økning av eiendomsskatten rammer direkte lommeboka til Kragerøfolk. Om man istedenfor reduserer skattene, så vil det gi Kragerøfolk økt handlefrihet til å bestemme over egne liv og til å velge lokalproduserte miljøvennlige varer og tjenester.

En krone i eiendomsskatt er en krone som istedenfor kunne gått til å skape en lokal arbeidsplass. Økte skatter betyr mindre til familier å bruke på opplevelser sammen i lokalmiljøet. Økt eiendomsskatt er en korttenkt enkel løsning. Istedenfor å slutte å sløse bort penger på tull, så bør kommunen heller senket skattene for å få vekst i lokaløkonomien. Flere i jobb betyr lavere sosiale utgifter og større inntekter i inntektsbeskattning til kommunen. 

Vi kan bruke millioner av skattekroner på å prøve og omstille oss, finne ut hva vi skal drive med, hugge trær, regulere ut industritomter eller legge oss flate for utenbys investorer til vi blir grønne i tryne. Alle disse tingene er ekstremt vanskelige og kostbare for natur og lokalsamfunn. Alt dette kan vi droppe om vi kutter eiendomsskatten og får vekst i lokaløkonomien. 

Det bor jo nok folk her, greia er bare at det ikke er jobb til alle. Lokale arbeidsplasser innen service og opplevelser er fremtiden. Her kommer den store gruppen mellom 18 og 30 år som idag står utenfor arbeidslivet til å spille en viktig rolle. Tabu med Netthandel, flyskam og plastklær byr på enorme muligheter for kortreist miljøvennlig produksjon og opplevelsesindustri. Dette vil gi arbeidsplasser.

For at folk skal ha råd til å handle av den lokale bonden istedenfor å måtte kjøpe de billigste gullerøtter, kjørt landet rundt. Så må vi ha økonomisk handlefrihet. Jeg mener dette er veien å gå for et grønt skifte og en blomstrende lokaløkonomi. Om du deler dette synet må du gjerne gi meg en ekstra stemme ved det kommende valget. 

Magnus Ellegård-Jacobsen

6. kandidat, Kragerø Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags