Det er ingen skam å snu

Brit Weisser

Brit Weisser

Av
DEL

Vi var mange som var leie når det viste seg at Axel Carlsens anbud ikke vant konkurransen om nytt kommunalt bygg på Theilertomta, men måtte se seg slått av Tollefsen. Det neste vi fikk vite om det lenge omtalte bygget var at det skulle plasseres på parkeringsplassen ved polet, B13, og at det var enighet fra politisk hold om leieavtale med Tollefsen. Og så kom tegningene som fikk de fleste Kragerøborgere til å gispe!

Et altfor stort dominerende bygg inneklemt på en liten plass, et bygg som vi så vidt ville se kirkespiret over, og som ville ødelegge den hyggelige utsikten opp mot Jøransberg, et av byens eldste beboelsesområder. For ikke å snakke om dominansen sett fra fjorden. Hvor var våre folkevalgte når de godtok dette? Og hvorfor fikk ikke vi, byens borgere, vite om dette før løpet var kjørt?

To partier, SV og Rødt, hadde vett på å gå ut og si nei i etterkant, mens de fra de øvrige partiene fikk negativ tilbakemelding på at de drev med valgpropaganda, og ikke var til å stole på. Jo da, Skoglund, det kan hende de har henta inn noen nye stemmer fra byens patrioter ved neste valg!

Godt at byvennene kjente sin besøkelsestid og kom på banen, nå også med underskriftskampanje på Torvet om lørdag, dessverre i silende regn. Jeg henger meg på Dag Kremers forslag om å ta i bruk Bonusbygget og nå Chic i tillegg til det vi har i Rådhuset, og få alt sentralt beliggende i nær tilknytning. Hva vil det gi av kostnader? Kan Trines spørsmål om å ta i bruk område utenom tidligere bestemt reguleringsplan brukes for hva den måtte være verd?

Jeg sier som flere har sagt før meg, det er ingen skam å snu i en så viktig sak som dette, og oppfordrer alle lag og foreninger til å sette i gang med underskriftskampanje for å vise hva Kragerøfolk mener om gigantbygget Tollefsen hadde tenkt å sette opp. Jeg har allerede 32 navn på min liste!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags