Det er ingen skam å snu

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet er mitt inntrykk at folk i Kragerø ble meget overrasket da de så tegninger og planer for et kontorbygg på tre etasjer i stål og glass på B13 og hvordan det så ut.

I tillegg ble planen for en langsiktig leieavtale med Fredensborg (les: Tollefsen) godkjent for dette bygget med 9 mot 2 stemmer den 27.11.18 i formannskapet.

Enhver by eller tettsted med respekt for seg selv prøver i vår tid å åpne mot sjø og vann for å frigjøre felles arealer til befolkningens beste, rekreasjon og for å vise byens ansikt og historie.

Kragerø er en typisk by på vår kyst hvis historie er bygd på sjøfart og handel.

Det er politisk enighet om å flytte «tilbake til byen» etter «utlendigheten» med kommunale kontorer på Tangen.

De lokaler som tidligere ble brukt med nærhet til Rådhuset skapte liv og virksomhet i byen. I tillegg er nå Chic-bygget kommet til. Kan ikke de brukes igjen?

Kragerøs økonomi er ikke noe å skrive hjem om. Gjelden har økt med cirka 200 millioner de siste 12 månedene. Den totale gjeld er nå på 1 milliard 212 millioner – mye rentepenger hver dag som skal betales.

Er det ikke på tide å stikke fingeren i jorden, se på rimeligere løsninger og «suge på labben» og leve.

Jeg er så heldig at mine fire barnebarn har fått det privilegium å vokse opp i Kragerø. Tenker ofte på det. Litt billigere.

Ærlig talt synes jeg de framlagte planer er helt «høl i hue». Ta tiden til hjelp og la befolkningen tenke over de store konsekvenser disse planer har for framtiden.

En film laget av Eldar Einarson i 1976 viser flere intervjuer av flere personer i Kragerø inkludert redaktør Johan Paus-Knudsen i Vestmar og Per Hanson som spesielt snakker om livet i denne rare lille byen hvor folk tar vare på hverandre og som er så sårbar for store og hurtige forandringer. Den er mere aktuell enn noensinne og anbefales til alle i disse ulvetider. Forslag: spilles foran hvert kommunestyremøte. Link: nrk.no, søk på «sommer i arkivet». Se den!

Dag Kremer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags