Det er en ting som er verre enn forandring – det er å stå stille!

Av
DEL

MeningerDet er hevet over enhver rimelig tvil at anbudsprosessen vedrørende B13 er i henhold til et demokratisk flertall og fulgt lov om offentlig anskaffelser.

Man har virkelig sovet i timen dersom man tror at profesjonell saksbehandling er å stoppe en lovlig demokratisk prosess. Det er i beste fall å holde utbygger/tilbydere for narr.

Er man i mot utbygging av B13 etter godkjent reguleringsplan, skulle man ha stoppet reguleringsplanen for tiår siden.

Videre er det også feil å si at man har inngått en leieavtale uten å kjenne bygget. Riktignok ikke i detalj, men forarbeidene til reguleringsplanen for område er godkjent etter demokratisk prosesser, høringer og alle muligheter for innsigelser.

B13 føres opp etter gjeldende rett og demokratiske prosesser som flertallet har godkjent.

Stygt? – Nei ikke i det hele tatt!

Har noen forresten sett utsikten B13 vil få? En grå murvegg. Forferdelig. Håper bygget blir revet. Når man først river så håper jeg noen river Vinmonopolet (Linjegods) og at Vinmonopolet kommer i nye B13-bygget, flott område som kan åpnes. Når man først har revet Vinmonopolet så håper jeg man river Havnevesenet sine røde brakker på brygga, tragisk i 2019 å bruke brygga i sentrum til å lagre skiftenøkkel og traktor.

Håper forresten når alt over er revet og B13-bygget er oppe, at man graver Blindtarmen ut mot der de røde brakkene til havnevesenet står i dag. Ny flott kanal gjennom sentrum som kan steinsettes på gammelt vis med store trapper ned mot nye Blindtarmen der yrende folkeliv kan nyte flott friskt vann og båtliv. Dagens rundkjøring ved Vinmonopolet bør byttes ut med flott bru i gammel byggestil over nye Blindtarmen. Vinmonopolet bør bli park!

Og til slutt, slutt med personangrep. Vi lever ikke i 1970 da slike metoder ble brukt, beskrevet av prof. Berit Ås på -70 tallet.

Ivar Tollefsen har aldri bygget noe stygt og betaler flere millioner av egen lomme hvert år for å holde flere av byens flotteste områder åpent for innbyggere.

Den som begynner med personangrep, viser bare at man er tom for faglighet.

Vis respekt.

Morten Pedersen

mpenergi AS

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags