Den siste olje?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI 1969 fikk Norge en guddommelig gave. Det sorte gullet var et faktum. Ifra å være en nasjon uten spesiell rikdom, bortsett fra handelsflåten, fisken og skøytesporten, ble vi etter hvert løftet opp til sverigenivå. I dag er vi over.

Men hvor hadde vi vært uten oljen? For hva subsidierer alle kundene i Nav, skogbruk, landbruk og for eksempel MDG?

Om MDG og deres kumpaner får råde, vil oljen, kuene, drivstoffkjøretøy og kjøttmiddagene bli en saga blott. Vi må jo inn i det grønne skiftet må vite! Herr og fru Stordalen vil beordre spinat til de voksne, og brokkoli til barna i sine luksushoteller. El-biler, el-fly, el-skip, el-fyring, el-tog, el-roboter, men absolutt ingen elle melle i arbeidslivet, vil det bli.

Konklusjonen for at disse grønne geniene som skal endre klimaet, blir at det må produseres enormt mye strøm. Mye tyder på at atomkraftverk vil tvinge seg fram. Utallige batterier må selvfølgelig lages.

Jonas kom forleden på kant med sitt parti om olje. Han skjønner at uten oljen blir vi kraftig redusert.

Min far ble som 13-åring sendt ut i arbeidslivet på et gårdsbruk. Norge var mye grønt i 1935, men arbeidsfolk sto i kø med lua i hånda. Vil vi komme tilbake dit?

Nå er det jo også slik med disse små grønne, at de mener at få barn bør fødes. El-roboter er løsningen.

Etter et år hos Mylius, 44 år i postverket og sju år som pensjonist, kjører jeg fremdeles Saab 2T, og den er grønn! Og jeg har et spørsmål til herrefolket: Hva om alle hadde omsorg for sine biler og beholdt dem til de var 30, 40 eller 50 år? Jeg har sett biler hensatt på bilopphoggeri med 70-80.000 km. Det er sløseri.

El-framdrift for verden er ingen løsning for verdens klima. Det finnes en Gud som styrer, han gjør det som passer ham. Det er svært enkelt å se at han finnes, især nå om våren.

At vi her i vår by ikke skal ha produksjon av grus og fiskefarm er sykdom. For at samfunn skal overleve må det produseres noe. Ære være dem som gjør det. Gi dem ikke den siste olje.

Arne Eriksen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags