Carl Nesjar-skulpturen

Av
DEL

LeserbrevHva blir det til med Carl Nesjars skulptur? Det blusset opp en debatt om plasseringen i januar i år. Jeg hadde håpet at den debatten hadde endt med en konklusjon, og at det nå endelig skulle bli en slutt på at skulpturen fortsatt skulle stå gjemt på Gunnarsholmen, bak busker og reklameplakater for Diplom-Is.

Så vidt jeg husker fra forberedelsene til 350-årsjubileet for byens grunnleggelse som kjøpstad, ble det vedtatt at midler til en oppgradering av skulpturen skulle legges i investeringsbudsjett for 2016.

Vi har behov for en lys-/vannfontene som skulpturen er. Den vil gjøre kalde og mørke vinterkvelder mindre kalde og mørke.

Vi plikter også å vise Carl Nesjar respekt. Han var ingen hvem som helst. Det er nok å nevne at han samarbeidet med Pablo Picasso. Det er nesten utrolig at et arbeid fra hans hånd har fått en slik stemoderlig behandling som det har fått i Kragerø.

For min del kan gjerne skulpturen stå hvor den er, men det forutsetter at den løftes opp slik at den blir synlig. Å kople vann og lys til kan vel ikke koste all verden?

Kai A. Køhler

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags