Budsjettkutt for alle andre enn politikerne

Av
DEL

LeserbrevFor et par uker siden brukte Aftenposten hele forsida si, pluss mere til, for å vise hvordan det i statsbudsjettet er kutt på en rekke viktige poster for samfunnet – samtidig som det foreslås gode økninger i godtgjøringene til stortingspolitikerne. Uten å overdrive, må det sies at politikerne ikke kom spesielt heldig ut i det som ble skrevet.

Hos oss i Kragerø er situasjonen sammenliknbar med den som Aftenposten beskriver: I det kommunale budsjettforslaget ligger det inne forslag om kutt på mange viktige samfunnsområder, mens politikergodtgjøringene foreslås beholdt uavkortet. Signaler fra de store partiene i kommunen, tyder på at de vil støtte forslaget om å beholde dagens godtgjøringer.

Hadde det handlet om små godtgjøringer, ville rådmannens forslag om å beholde dagens godtgjøringsnivå (og politikerstøtten til det), vært til å forstå. Men slik forholder det seg ikke: Ved inngangen til valgperioden ble godtgjøringa heva betydelig, slik at den nå ligger på et relativt høyt nivå sammenliknet med det som er tilfelle i kommuner rundt oss.

Rødt har ved to tidligere anledninger i perioden foreslått reduksjoner i politikergodtgjøringa, uten å få gjennomslag. Under behandlinga av årets budsjett vil Rødt fremme slikt forslag på nytt. Dessverre er det ikke spesielt lyse utsikter med tanke på å få forslaget gjennom, – til det er negative signaler fra Arbeiderpartiet og de borgerlige partiene altfor tydelige.

Styret i Rødt Kragerø

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags