Gå til sidens hovedinnhold

Marit og Øyvind gledet seg over at kirken endelig har åpnet igjen: – Det har vært helt spesielt

Marit og Øyvind Kristiansen var to av cirka 30 personer som var til stede på gudstjenesten i Sannidal kirke søndag. De to gledet seg over at man nå kunne møtes flere enn 10 personer i blant annet kirker.

– Det har vært en veldig spesiell tid når man bare har kunnet vært maksimalt 10 personer til stede i kirker som ikke har fastmonterte seter når man i lokaler med fastmonterte seter har kunnet samle inntil 200 personer. Derfor var det en klok endring Regjeringen gjorde, at vi nå kan samles inntil 100 personer.

– Hvordan har ukene med nærmest nedstengte kirke vært?

– Helt spesielt. Kirkene har vært et viktig samlingssted under store katastrofer. Koronapandemien har gjort at dette ikke har vært mulig. Likevel har det vært spesielt at man i kirker med benker ikke kunne ha flere enn 10 personer til stede, sier Øyvind Kristiansen.

I et langt liv, har han og kona aldri opplevd noen liknende situasjoner med restriksjoner og nedstengninger som det har vært det siste året.

– Får håpe at vaksinen vil føre til en mer normal hverdag, hvor lenge vi må vente på den, er foreløpig usikker, sier de to.

Søndagens gudstjeneste var ved sokneprest Sigridur Thordardottir, som uttrykte glede over at man igjen kunne samles flere i kirken. Kantor Robert Czyz satt ved orglet.

Begrensninger

Selv om det nå er åpnet for inntil 100 personer, så er det begrensninger. De som er til stede må sitte på tilvist plass under hele arrangementet. Man kan ikke kreve sin «faste plass», som man eventuelt har hatt gjennom årtier

Videre skal det være to meters avstand mellom personene. De som tilhører samme kohort, kan sitte sammen. Anbefalingen av to meters avstand gjelder hvis det er fellessang.

Kommentarer til denne saken