Lørdag og søndag blir det mulig å prøve den flytende badstua på Gunnarsholmen helt gratis. Bakgrunnen er at Kragerø badstuforening ønsker å vise fram foreningens stolthet og skaffe nye medlemmer. I tillegg åpner foreningen drop-in.

– Et helt fantastisk tilbud Kragerø har med denne badstuen, et tilbud både for kropp og sjel, sier Astri og Maria. De to håper at flere tar badstua i bruk.

Kragerø badstuforening har ifølge Daniel Th. P. Plassen konsolidert seg, og han forteller at foreningen nå er på vei inn i «voksenlivet». Blant annet har foreningen fått nytt styre med Jo Borkhus som leder.

– For å feire starten av høysesongen holder vil kommende helg åpent hus for alle som vil prøve gratis badstue med verdens beste utsikt i verdens beste by, mener Plassen.

Han og resten av foreningen håper og tror at mange vil takke ja til tilbudet.

Starter på Bondens marked

I anledning Bondens marked på lørdag, vil badstuforeningen ha stand på Torvet med informasjon om badstua. Her vil det bli mulig å tegne ulike medlemskap. Her kan man også melde seg på til en tur i badstua.

Det er lagt opp til løype som starter på Torvet, innom Stavelin og videre til badstua på Gunnarsholmen. Arrangøren anmoder at de som skal i badstua tar med seg badetøy.

Vokser

Ifølge Plassen vokser badstuforeningen hele tiden.

– Nå vil vi gjerne utvide tilbudet til lag og foreningen utenfor regulære åpningstider. Dette er en løsning hvor grupper tar ansvar for oppfyring og renhold selv til en fordelaktig pris. Det er bare å ta kontakt med oss, eventuelt går inn på vår hjemmeside, sier Plassen.

Badstuforeningen har cirka 150 medlemmer.