Gå til sidens hovedinnhold

Mange fortjener Sørvisprisen – nå kan du foreslå din favoritt til årets andre delfinale

Tre plasser er ledige til årets andre Sørvispris-delfinale. Nå kan du bidra til at din favoritt sikrer seg en av plassene.

I juni sto kampen om å bli den første finalisten mellom Brødrene Brubakken, Classique og Kystbokhandelen. Brødrene Brubakken fikk flest stemmer og ble første finalist 2020. Ingen av de tre har tidligere vunnet «Sørvisprisen», men har vært nominert flere ganger.

Åpent for alle

– Alle bedrifter og virksomheter i hele Kragerø kommune kan bli foreslått. Det er opp til publikum å foreslå hvem som strekker seg litt lengre enn forventet. De som gir deg som kunde det lille ekstra, eller rett og slett gir deg den gode følelsen, sier assisterende banksjef Staale Gundersen i Sparebanken Sør.

I likhet med de foregående årene er Sørvisprisen et samarbeid mellom Sparebanken Sør, KV og Kragerø Næringsforening. Vinneren av årets pris får et gavekort pålydende 10.000 kroner, som skal benyttes til velferdstiltak i virksomheten. KV gir en halvside gratis annonseplass, mens en av dem som nominerte bedriften som til slutt blir vinneren, får en fondsandel på 1000 kroner i Skagenfondene fra Sparebanken Sør.

Mange fortjener pris

– Det har vært en spesiell situasjon for næringsdrivende i disse korona-månedene. Flere av forretningene stengte, eller hadde begrenset åpningstid, i starten av pandemien. Men kunder kontaktet butikker utenfor åpningstiden, og fikk likevel utlevert varer. Mange strakte seg veldig langt for å yte ekstra service, forteller medierådgiver Kristin Enge Minde i KV, som håper at det vil komme inn riktig mange forslag på kandidater som årets andre Sørvispris-delfinale.

Også Janna Pihl i Kragerø næringsforening skryter av den ekstraservicen mange næringsdrivende har vist den siste tiden.

En jury bestående av en representant fra KV, Sparebanken Sør og Kragerø næringsforening, vurderer forslagene som kommer inn. Det gjøres en helhetsvurdering ut fra begrunnelsene som er gitt fra forslagsstilleren, antall som har foreslått kandidaten, servicegrad og omdømme samt kandidatens deltakelse i tidligere kåringer.

– Med denne bakgrunnen plukker juryen ut tre kandidater som går videre i en avstemning for å kåre en delvinner i oktober, opplyser Staale Gundersen.

Den gode historien

– Kom med forslag til kandidater og skriv gjerne ned hvorfor nettopp denne kandidaten fortjener å komme til finalen. Fortell den gode historien eller opplevelsen, oppfordrer Kristin Enge Minde.

Frist for forslag til kandidat er 4. oktober. Forslag til kandidater kan sendes på e-post til «stemme@kv.no» eller ved å levere svarslippen til KV eller i Sparebanken Sør.

Du kan også nominere din kandidat ved å klikke her.

Det er for øvrig 12. gang kåringen av årets Sørvispris blir gjennomført.

Tidligere vinnere er: Stopp en halv, Brødrene Wiig, Kristines bokkafé, Noah's Ark, Onkel Oscar, Mot Gym, Optiker Vestøl, Dekksenteret, Solbekk Møbler, Sport 1 Kragerø og Geir Aasvik Taxi Blå.

Kommentarer til denne saken