Larvik møtte Vipers Kristiansand onsdag, som så langt er ubeseiret i Rema 1000-ligaen. Larvik på sin side er plassert på en 5. plass. Larvik ga laget fra Sørlandet god motstand, men måtte til slutt gi tapt for sørlendingene med stillingen 32–29.

Men det var én Larvik-spiller som fikk håndballkommentatorene til å sperre opp øynene. Maja Furu Sæteren fra Kragerø banket inn hele 12 mål, og ble med det toppscorer.

– Trøkker til

TV2s erfarne håndballkommentator, Harald Bredeli, kaller kragerøjenta for en soleklar ener.

– Hun har virkelig markert seg, og han smile hele veien hjem til forsvar. Hun trøkker til. De har en soleklar ener i Maja, sier Bredeli til kanalen.

Etter kampen var det tydelig at jentene fra Larvik var fornøyde med kampen. Tre mål er sesongens minste seiersmargin for Vipers, og ledet aldri mer enn sju mål før Larvik igjen tok innpå.

– Jeg er sykt stolt av laget. Vi gikk inn med lave skuldre og var enige om å gi alt helt til slutt. Det synes jeg vi gjorde. Det føles som en seier når vi taper med bare tre, for de har toppspillere fra mange land, sa Sæteren til TV2 etter kampen.

Også Larvik-treneren var godt fornøyd, og viste spesielt til 19-åringen fra Kragerø.

– Jeg er ganske fornøyd med prestasjonen, og mest med at vi ikke knekker når de drar fra. Vi viste moral, og Sæteren var magisk, sa trener Eirik Haugdal.

Overfor KV legger ikke 19-åringen skjul på at det er stas med lovordene etter kampen. Hun synes også at det er stas at laget klarte å slå Vipers med så små marginer.

- De har toppspillere fra klubber i mange land, så det er gøy å møte et så bra lag, sier hun.

På spørsmål om hun blir å se på seniorlandslaget snart, er hun noe beskjeden. Men at hun har ambisjoner om å klatre til topps er det ingen tvil om.

- Jeg kan jo ikke spille på juniorlandslaget lenger, men jeg tror det er en liten stund til jeg er der, sier hun og fortsetter:

- Det er veldig mange gode seniorspillere, og det er tøft å skulle spille med de på toppen. Men det hadde jo vært veldig gøy. Jeg spiller håndball fordi jeg synes det er gøy.

Hyllet av lagvenninnen

Det er imidlertid ikke første gang at 19-åringens innsats på håndballbanen utmerker seg. Etter en kamp mot Byåsen i oktober i fjor, scoret hun 11 mål, og ble etter kampen hyllet av lagvenninnen Heidi Løke.

– Det er helt fantastisk hvordan hun kommer inn. Ikke nok med at hun scorer elleve mål, men hun har hvert fall elleve assist også. De skuddene og assistene hun har er verdensklasse, sa hun til TV2.

Hun spådde samtidig at det ikke er lenge til hun er på seniorlandslaget.

I juli i fjor ble kragerøjenta juniorverdensmester i kvinnehåndball, og i oktober ble hun tatt ut på rekruttlandslaget da de skulle delta i Cheb-turneringen i Tsjekkia.