- Gang på gang er en vitne til frekkheter og snurte kommentarer fra godt voksne folk

BYENS FRAMTID STÅR PÅ SPILL: Studentene som jobber hjemme om somrene bør behandles ordentlig. Om ikke, risikerer vi at enda flere flytter utenbys for godt.

BYENS FRAMTID STÅR PÅ SPILL: Studentene som jobber hjemme om somrene bør behandles ordentlig. Om ikke, risikerer vi at enda flere flytter utenbys for godt.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Lørdagskronikk: Om sommeren er det ofte vi som sitter i kassa på dagligvare- eller detaljvarebutikken. Der er vi som serverer deg maten, det er vi som tapper ølen din, som kontrollerer at du har betalt for båt- eller parkeringsplassen din, som geleider deg om bord på ferja, som vedlikeholder huset eller hytta di, som gir deg turistinformasjon, og i år er det til og med vi som dukker opp med fotoapparat og skriveblokk og som i ny og ne tar dagens fem på gata. Vi er studenter. Det er mange av oss, vi er spredt rundt omkring i bybildet og i skjærgården, og vi har alle røtter i Kragerø. Vi er både i tenåra og i tjueåra, og langt ifra alle av oss er tørre bak øra. Vi bor utenbys og studerer for å kunne vokse opp til å bli noe. Vi er hjemme om sommeren og jobber beinhardt for å tjene nok til å opprettholde studietilværelsen. En stor del av identiteten vår er stedet vi kommer fra.

Derfor bør vi behandles med respekt, og i noen tilfeller varsomhet, om vi skal få lyst til å en gang flytte hjem igjen til Kragerø og bruke kompetansen vår fra studiene her. Det er på ingen måte en selvfølge. Gang på gang er en vitne til frekkheter og snurte kommentarer fra godt voksne folk, både lokale og sommergjester som gneldrer over filleting. Enten det gjelder varen som ikke er kommet inn, ølfatet som er tomt, boten du rettmessig fikk utskrevet, full bilkapasitet på ferja eller spørsmål på om du kan bli tatt bilde av til lokalavisa.

Vi har tilbrakt barndommen vår her, og vi er minst like glad i hjemstedet vårt som du er. Skal vi ville etablere oss i Kragerø i framtiden og tilføye mangfold til både miljøet og næringslivet, må vi også kunne ha positive assosiasjoner. Faren er høy for at disse minsker over tid, når vi stort sett bor utenbys ti måneder i året. Da er det uhyre viktig at vi slipper å grue oss til å jobbe hjemme om sommeren. Det høres kanskje veslevoksent og overdrevent ut, men det er Kragerøs framtid som står på spill. Det starter i det små, og det starter med hvordan du behandler oss. Vær glad for at vi som studenter faktisk velger å ta del i næringslivet her hjemme, til fordel for studiestedene våre. At vi velger å bruke tiden vår i tjeneste for deg og dine behov. Jeg flyttet hjemmefra som 16-åring og har siden hatt sommerjobber i en rekke bransjer. Hotell, restaurant, gatekjøkken, bar og lokalavis for å nevne noen. Vennene mine i utallige andre. Gjengangeren når vi møtes og snakker om erfaringer er den økende trenden av å bli behandlet dårlig flere ganger om dagen. Det gjelder så klart ikke hele tiden, men de gangene det oppstår, ødelegger det mer for motivasjonen og lysten til å ville flytte hjem enn du er klar over.

Ubevisst eller ei, slutt å være kjip mot ungdommene. Vi er ressurssterke, fulle av pågangsmot og vi er tross alt (forhåpentligvis) byens framtid.

Kanskje er det nettopp du som bør tenke deg om?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags