En positiv tidsklemme

Samarbeid: Å være en del av et lag, her eksemplifisert ved Kragerøs damelag i håndball, har mange positive aspekter ved seg, mener nettredaktør Trond Nøstvold Tou. Illustrasjonsfoto: Jimmy Åsen

Samarbeid: Å være en del av et lag, her eksemplifisert ved Kragerøs damelag i håndball, har mange positive aspekter ved seg, mener nettredaktør Trond Nøstvold Tou. Illustrasjonsfoto: Jimmy Åsen

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Som småbarnsforeldre flest merker vi den såkalte tidsklemma mer og mer, med unger som skal hit og dit på aktiviteter. Hverdagen er et puslespill å få til, og for å rekke alt så er ofte svigers involvert i pass og henting av unger.

Heldigvis har vi kort vei til både skolen og stadion, hvor alle tre ungene har funnet seg godt til rette på henholdsvis turn og fotball. De to eldste kommer seg derfor til og fra trening selv, mens minsten i 1. klasse foreløpig må følges.

Ofte blir middagen for meg, som trener de to eldste i fotball, en brødskive eller en banan, før jeg får i meg noe varmt senere på kvelden. At alle fem er samlet ved middagsbordet er dessverre en sjeldenhet som mest forekommer i helgene.

Men sammenlignet med mange andre er logistikken tross alt overkommelig, i og med at vi ikke trenger bil for å komme til og fra aktivitetene. Jeg tenker med gru på folk som bor i Oslo eller andre større byer, som først må bruke masse tid på å komme seg til og fra jobb, gjerne i kø, for så å haste videre til ungenes aktiviteter. Å få det til å gå opp på en fornuftig måte kan ikke være enkelt.

Så kan man jo kanskje si at vi små- barnsforeldre har stilt oss i denne situasjonen selv, ved å la ungene være med på to-tre aktiviteter hver. Det hadde garantert vært både en enklere og roligere hverdag hvis de bare deltok på en ting. Mer tid til familiemiddager ville det også blitt.

På den annen side så er det jo mange positive aspekter ved å være med på aktiviteter. Ungene lærer seg å forholde seg til andre sosialt, de får mestringsfølelse, glede og lærer seg å arbeide sammen.

Spesielt dette med å være en del av et lag eller en gruppe, være vant til å forholde seg og ta hensyn til andre og jobbe sammen mot et felles mål, tror jeg er viktige erfaringer å ta med seg både i forhold til utdanning og når ungene en gang skal ut i arbeidslivet.

Selv har jeg drevet med fotball siden jeg var seks-sju år gammel, og har hatt veldig mange positive opplevelser knyttet til dette. Ikke fordi vi var så fryktelig gode og spilte ball i hatt med alle motstanderne, men heller på grunn av vennskapene som både ble skapt og styrket gjennom lagspillet. Det ønsker jeg også at døtrene mine skal oppleve, og da skal jeg tåle å være i tidsklemma noen år til.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags