– Det varte og rakk, men tidlig på ettermiddagen kom telefonen jeg ventet på

Møte: Åse og Gilbert O'Sullivan på Kragerø Resort sommeren 2011.

Møte: Åse og Gilbert O'Sullivan på Kragerø Resort sommeren 2011.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerPlutselig dukket minnet opp fra langt bak i «harddisken». Gjenkjennelig melodi fra min tidlige ungdomstid. Hadde kanskje ikke blitt tenåring en gang. Men melodien satt likevel. «Nothing Rhymed», side A på den første singelen jeg kjøpte av Gilbert O'Sullivan. B-siden ble kanskje ikke like populær, men likevel, «Everybody knows» ble da spilt den også.

Han gikk vel mer eller mindre i glemmeboken noen år, men kom virkelig tilbake i 2011. I et sannsynligvis vakkert øyeblikk av nostalgi, kom den gang håndballformann Inge Rønning og den fotballgale engelskmannen Chris Rowlands på at de ville hyre inn Gilbert til sommerkonserter i Kragerø.

Gilbert og et stort orkester og et apparat, det måtte være over tjue personer, kom, spilte og dro. Ingen stor publikumssuksess den første dagen, mye bedre den andre på Stabbestranda. Jeg var ganske tidlig på rekognosering foran konserten på Stabbestranda. Der ble jeg oppmerksom på det jeg antok var Åse fra Morgedal, kona til Gilbert. Jeg tok sjansen på å spørre en av crewet og han bekreftet min antakelse.

Journalisten i meg ble overmodig og jeg tok kontakt med henne. Praten gikk lett og jeg spurte henne om det var mulig å få et intervju med mannen hennes. Vi utvekslet telefonnummer, og dermed begynte en langdryg venting. Det varte og rakk, men tidlig på ettermiddagen kom telefonen jeg ventet på.

– Du kan bare komme, sa Åse, med etternavnet Brekke fra hjertet av Telemark.

Jeg husket å ta med meg Gilbert-singelen fra 1970. Nå hadde jeg muligheten til å få den signert av opphavsmannen. For å gjøre en lang historie kort, jeg møtte Gilbert fikk et intervju, han signerte singelen og jeg fikk også hans den gang siste CD. Også den med hans autograf på. Det hender at jeg spiller den når jeg er i det nostalgiske hjørnet.

Jeg husker han fortalte meg at han var glad i Norge og gjorde noen konserter hvert år her til lands. Har du ikke hørt ham live, og er i den rette alderen, så har du muligheten til å høre og se ham i sommer. Da kommer han til Canal Street-festivalen i Arendal den 29. juli. Still going strong, 69 år gammel.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags