- Begge to har blitt noe grå, og har lett for å legge på seg

Vinterhund: Labradoren Mira elsker snø.

Vinterhund: Labradoren Mira elsker snø.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Som herren, så hunden, heter det. Og det er utrolig mye sannhet i dette gamle ordtaket. For det er nok ikke bare tilfeldigheter som gjør at man finner likhetstrekk mellom hund og eier, det være seg i sinn eller i skinn.

Du har kanskje sett tv-programmer om likhet mellom eier og hund. Det er nok ofte slik at eieren, trolig ubevisst, velger en hund som av utseende likner seg selv: Lang og hengslete, langhåret, liten og kjapp, eller storvokst og sedat.

At hunden og dens eier også kan ha nokså lik psyke, er nok mer noe som utvikler seg over tid. Det er for eksempel ikke noe rart i at en hundeeier som er stresset eller oppfarende, etter hvert får en hund med de samme egenskaper. Tidlig i hundens liv vil det kunne være motsatt. For det er mer enn én hundeeier som har blitt drevet til grensen av vanvidd over en skotyggende og møbel-gangende valp.

Men Det må da finnes unntak fra denne regelen? Selvsagt vil det være det. Selv mener jeg at det er betydelig forskjell mellom meg selv og min elskverdige, brune labradortispe Mira. Ta bare den årstiden vi nå er inne i. Mira elsker vinter og snø, og benytter enhver anledning til å rulle seg på plener og i grøftekanter, og ake på brystet ned alle unnabakker.

Denne kjærligheten til snø står i sterk kontrast til mine egne følelser for årstiden. Jeg fikk mer enn nok av snø i oppveksten i en trang Vestlands-fjord. Skigåing der besto stort sett i å gå opp på en av de omkringliggende fjelltoppene på 1285 moh., og så renne ned igjen. Og når ikke vi oppsøkte snøen på toppene, så oppsøkte gjerne den oss i form av buldrende snøras.

Så i mine øyne er vinter en svært oppskrytt og unødvendig årstid. Vinteren er et kaldt og ubehagelig avbrekk fra trivelige aktiviteter, som golfrunder på Stabbestad sammen med gode venner. Og midtvinters er det heller ikke så mange som finner hugnad i en kveldstur på vannet.

Men likevel, det finnes nok en rekke likhetstrekk mellom meg og min Mira. Vi er for eksempel begge svært tidlig oppe, og sover best etter en solid frokost. Og på våre mange lufteturer i nabolaget, er det nok tydelig å se at ingen av oss egentlig er ute for trimmens del. Mira skal finne toalettplass, og jeg er med som renovatør.

Men det mest åpenbare er nok det som alle kan se med det blotte øyet: Begge to har blitt noe grå, og har lett for å legge på seg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags