Nyttårsønsker til politikerne

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

For det nye året ønsker jeg meg noe av Kragerø kommunes politikere. Jeg ønsker meg åpenhet, saklighet, profesjonalitet og noe så sjeldent som ærlighet. Er det mulig? I mange saker behandlet av vår kommune ser jeg at vi er uenige. Uenighet er ikke feil, det kan være meget bra, hvis man klarer å holde seg til sak og diskuterer sak.

Jeg vet ikke lenger hva som er hva i saken angående Kirkebukta. Det jeg tror jeg vet, er at Kragerø har politikere som er glad i byen vår og som ønsker det beste i bunn og grunn for oss alle. Men på veien et sted har jeg mista tråden. Jeg vet ikke lenger hvem som snakker sant og hvem som vet hva som er sant. Jeg er ikke interessert i å ta noen, men jeg tror ikke lenger på det som blir sagt.

Jeg er ikke interessert i hva eventuelt Høyre mener om Venstre, eller hva MDG mener om Ap. Jeg vil vite hva de mener om saken, hva de vet om saken. Ikke hva de tror! Per i dag er jeg dessverre veldig usikker på hvem som i det hele tatt vet noe helt sikkert om hva som er hva i saken angående Kirkebukta. Det er jo ikke bra for en velger.

Jeg vet hva jeg ønsker meg og jeg tror de aller fleste ønsker seg det samme som meg. Jeg ønsker meg nye og flere arbeidsplasser i Kragerø. Jeg ønsker meg flere barnefamilier til Kragerø. Jeg ønsker mer liv og latter hele året i Kragerø. Og jeg tror at for å få til dette må vi rokke på gamle steiner og bevege på noen gamle mønstre, vi må høre på hva de unge ønsker seg. De er tross alt framtiden.

Samtidig tenker jeg at vi må ivareta det som er identiteten til Kragerø. Og hva er det? Er det bygningene? Er det menneskene? Jeg tror det er en kombinasjon. Vi trenger ikke ødelegge for å bygge opp noe nytt. Men vi kan heller ikke lage noe uten å forandre. Verken Tollefsen eller folk i Kragerø er tjent med en by som ikke er i utvikling.

Målet er kanskje det samme, men veien til målet er tydelig full av hinder. Og det er på denne veien og alle liknende små og store veier, jeg ønsker meg åpenhet, saklighet og ærlighet fra alle politikerne i Kragerø kommune. La meg oppleve å stole på det dere sier.

Det gjør jeg dessverre ikke i dag. Jeg tror vi kan få til fine ting i byen her. Men vi må slutte å kaste stein på hverandre. Vi må heller bruke de steinene til å bygge noe sammen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags